Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-stjärnans skuld: 222 miljoner kronor

Foto: Paul Beaty / TT NYHETSBYRÅN

För två år sedan skrev Evander Kane på ett kontrakt värt 406 miljoner kronor.

Nu har NHL-stjärnan gått i personlig konkurs och riskerar att missa säsongen med San Jose Sharks.

Han är en stor profil i NHL och en framstående spelare i Sharks. Trots en årslön på kring 58 miljoner kronor lämnade Evander Kane för några dagar sedan in en ansökan om att bli försatt i personlig konkurs. Kanadensaren har närmare 222 miljoner kronor i skulder och omkring 84 miljoner kronor i tillgångar, skriver The Athletic.

Konkursförvaltaren varnar för att Evander Kane kan missa den stundande NHL-säsongen. 29-åringen överväger att riva sitt kontrakt på grund av hälsoskäl.

– Han kan säga upp sitt kontrakt och välja bort säsongen på grund av hälsoproblem och med tanke på att hans första barn nyligen föddes, säger konkursförvaltaren enligt sajten.

Spelat bort 12 miljoner kronor det senaste året

Det är ännu oklart hur stjärnan lyckats försätta sig själv i personlig konkurs med tanke på de enorma summor pengar han tjänat under sin elva år långa hockeykarriär. Men det finns incidenter som tidigare skapat rubriker.

Bland annat i våras när ett kasino i Las Vegas stämde Kane för obetalda spelskulder. Det senaste året har han spelat bort 12 miljoner kronor, rapporterar amerikansk press.

NHL-säsongen drar i gång under natten till torsdag och forwarden tränar fortfarande med San Jose Sharks. Om han kommer att spela går hans månadslön direkt till fordringsägarna.