Don Henderson tacklades av Dennis Wideman. Foto: Jeff Mcintosh / AP CPDon Henderson tacklades av Dennis Wideman. Foto: Jeff Mcintosh / AP CP
Don Henderson tacklades av Dennis Wideman. Foto: Jeff Mcintosh / AP CP
Dennis Wideman. Foto: Julio Cortez / AP TT NYHETSBYRÅNDennis Wideman. Foto: Julio Cortez / AP TT NYHETSBYRÅN
Dennis Wideman. Foto: Julio Cortez / AP TT NYHETSBYRÅN

NHL-stjärnan stäms av domare efter tackling

Publicerad

I början av 2016 tacklades linjedomaren Don Henderson omkull av Dennis Wideman i Calgary Flames.

Nu stämmer Henderson NHL-stjärnan på drygt 90 miljoner svenska kronor enligt uppgifter till TSN Sports.

Den 27 januari möttes Calgary Flames och Nashville Predators i NHL och efter att ha fått en tuff tackling mot sig i sarghörnet skulle Dennis Wideman åka och byta.

På vägen mot båset kom dock linjedomaren Don Henderson att dyka upp i Calgaryspelarens åkriktning och i stället för att åka runt domaren, som hade ryggen vänd mot honom, tryckte Wideman till honom bakifrån så att Henderson föll till isen.

Linjedomaren tvingades efter den situationen till operation av två brutna kotor i nacken, och mycket talade mot en comeback till dömandet för Henderson.

Fick 20 matchers avstängning

Efter den situationen tilldelades Dennis Wideman ett långt straff på 20 matcher och var då det längsta straffet för ett liknande straff på 16 år, och utöver matcherna han missade blev han dessutom utan lön under tiden vilket innebar att Wideman förlorade inkomster på drygt 4,9 miljoner kronor.

– Wideman råkade inte stöta i linjemannen, han gjorde en levererade en kraftfull smäll som inte var en olycka, sa ligan då i sin bedömning enligt Sportbladet.

Stäms nu på drygt 90 miljoner kronor

Nu, över ett år efter incidenten, rapporter TSN Sports om att domaren Don Henderson valt att stämma Dennis Wideman på drygt 90 miljoner kronor för de skador han ådrog sig den 27 januari.

I stämningspapperen skriver Henderson att han "Har lidit en begränsning av aktivitet och förlust av njutning av livet".

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag