Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-stjärnan skänker pengar till Damkronorna

Foto: JAMES GUILLORY / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Mika Zibanejad, 26, är inte bara NHL-stjärna.

Han har också släppt egen musik och startat en hamburgerkedja i Stockholm.

En del av inkomsten går till strejkande Damkronorna.

– Det känns viktigt, säger han till NHL.com. 

New York Rangers-stjärnan Mika Zibanejad har de senaste åren engagerat sig i ungdomshockeyn.

Efter VM-guldet 2018 skänkte 26-åringen sin bonus till fem flicklag i Stockholmsområdet. Tillsammans med sin bror Monir, som också är stjärnans agent, skänkte de närmare 300 000 kronor.

Den senaste tiden har bröderna öppnat en handfull hamburgerrestauranger i Stockholm och i en intervju med NHL:s officiella hemsida berättar Zibanejad att ett par kronor per såld hamburgare går till Damkronorna.

– Jag kände att det var viktigt eftersom de inte får samma resurser och det är inte bra. Om jag kan hjälpa till på något sätt och sedan få se att det får positiv effekt vore det kul. Jag försöker bara bidra på mitt sätt och jag hoppas att allt löser sig, säger Zibanejad.

Zibanejad skänker pengar till Damkronorna

Rangers-stjärnans signaturburgare heter ”93:an” efter hans födelseår och tröjnummer. 

– När vi testade den kände jag att man fick allt, utan att något tar över. Det funkade väldigt, väldigt bra ihop, så vi är väldigt glada över det. Jag har käkat den ett par gånger bara för att vara säker på att den var bra och det är förmodligen en av de bästa burgarna jag har ätit, säger Mika Zibajenad.

Det var i augusti som 43 svenska hockeyspelare gemensamt gick ut med sitt beslut. De valde att bojkotta Damkronornas planerade deltagande på en femnationsturnering, som en del av en strejk organiserad av spelarfacket Sico.

Sedan dess har förhandlingar pågått mellan Sico och Svenska ishockeyförbundet. Och parterna verkar ha en bit kvar till en överenskommelse.

LÄS MER: Så spelas SHL 2019/20 – hela spelschemat

LÄS MER: Getingbetyg på alla SHL-lagens trupper (PREMIUM)