Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-stjärnan dopad - stängs av 20 matcher

Valentin Zykov jagas av Erik KarlssonFoto: STAN SZETO / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY Sports

NHL-forwarden Valentin Zykov stängs av 20 matcher, rapporterar TSN.

24-åringen har brutit mot NHL:s dopingregler.

”Valentin har använt en förbjuden substans utan lagets medgivande, rekommendation eller vetskap”, skriver Vegas Golden Knights i ett uttalande.

Zykov är inne på sin andra säsong med succélaget från Las Vegas och har bidragit med två assist på sju matcher hittills den här säsongen.

Nu får laget klara sig utan honom en längre tid.

Under torsdagen låter NHL meddela att Valentin Zykov har brutit mot ligans dopingregler och att han stängs av 20 matcher.

”Vi övervakar våra spelares näringsintag och kosthållning kontinuerligt, hela säsongen. Valentin har använt en förbjuden substans utan lagets medgivande, rekommendation eller vetskap”, skriver Vegas Golden Knights i ett uttalande.

Zykov är den femte spelaren i NHL sedan 2014 som stängs av för dopingbrott. Golden Knights back Nate Schmidt var den senaste som stängdes av, när han fick en lika lång avstängning (20 matcher) i september i år.