Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-stjärna lurad – på 167 miljoner

Foto: Manny Flores/CSM/REX / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Вести

I över tio år har Alexander Radulov investerat sina pengar i en rysk bank.

Men NHL-stjärna har blivit lurad – på 167 miljoner kronor.

– Jag trodde han var min vän, säger Radulov om bankens ägare till rysk press.

Alexander Radulov, 34, representerar Dallas Stars i NHL och tjänar stora summor pengar varje år. Tidigare har ryssens exfru berättat att hon kunde spendera över 100 000 kronor om dagen när paret var tillsammans.

– Det kunde jag lätt göra. Jag är en shopaholic. Under en månad kunde jag spendera en hel del pengar på kläder, skor och väskor, sade exfrun Daria Dmitrieva till ryska RT.com.

Förlorade licens – mörkade

Det kommer Alexander Radulov inta ha råd med längre. Enligt rysk medierna har stjärnan förlorat över 167 miljoner kronor i en stor bedrägeriskandal. Den ryska banken som Radulov haft sina pengar i förlorade sin licens redan 2015, men lurade honom att fortsätta investera i banken. Pengarna han sparat i över tio år är nu borta.

– Jag fick veta att de hade förlorat licensen från en tredjepart. Jag vände mig till mannen som ägde banken. De sa att jag skulle få tillbaka allting, att allting var lugnt och att vi var vänner. Jag har inte fått tillbaka en krona än, säger han till en statlig rysk tv-kanal.

Dallas Stars-forwarden är inte den enda idrottaren som kan ha drabbats, menar hans advokat Sergej Tashkov.