Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NHL-spelaren stoppas nu – av sin egen klubb

Rinaldo spelade i början av sin NHL-karriär i Philadelphia Flyers.
Foto: DERIK HAMILTON/ICON SMI / BILDBYRÅN/ICON SMI ICON SMI
Senaste säsongen representerade Rinaldo Calgary Flames.
Foto: SEAN KILPATRICK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN

Först fick den assisterande tränaren sparken efter att ha vägrat att vaccinera sig. 

Nu kommer NHL-laget Columbus Blue Jackets även att stoppa en spelare från att ansluta till träningslägret inför säsongen av samma anledning.

Tidigare i september fick NHL-laget Columbus Blue Jackets assisterande tränare Sylvain Lefebvre lämna sin post. Detta sedan han vägrat att vaccinera sig mot covid-19. 

Detta då ligan kräver att så väl spelare som ledare i samtliga lag måste vara vaccinerade för att befinna sig inom ett avstånd av 3,6 meter (12 fot) från varandra.

– Samtidigt som vi är besvikna respekterar vi att Sylvains beslut är taget av personliga skäl och vi önskar honom all lycka, sade Columbus finländske general manager Jarmo Kekäläinen i ett uttalande på klubbens webbplats då.

Nu har en spelare med koppling till NHL-organisationen från Ohio stoppats från att ansluta till laget av samma anledning som Lefebvre.

Forwardens facit: 758 utvisningsminuter i NHL

Det är retstickan Zac Rinaldo som även han vägrar att vaccinera sig och kan då inte heller vara en del av lagets verksamhet på samma grunder, i enlighet med ligans riktlinjer. 

Blue Jackets och representanten John Davidson ska ha meddelat att Rinaldo inte är välkommen på NHL-lagets träningsläger, detta enligt The Athletic-journalisten Aaron Portzline.

https://twitter.com/Aportzline/status/1440362307415011337?s=20

Den 31-årige forwarden kommer istället att delta på AHL-laget Cleveland Monsters läger senare den här månaden.

Som sagt har Rinaldo gjort sig känd som en retsticka i NHL och backar inte undan för ett slagsmål. Något som, föga förvånande, sticker ut är de 758 utvisningsminuter Rinaldo dragit på sig på 374 grundseriematcher.