Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-profilerna i stort bråk efter avslöjandet

Paul Bissonnette.Foto: Instagram

Ett stort bråk har utvecklats mellan NHL-profilerna Paul Bissonnette och Daniel Carcillo. Detta efter att Bissonnette anklagat Carcillo för att ha burit en svastika under sin tid i NHL, något som Carcillo menar är rent påhitt.

”Jag kokar. Det han skriver är rena lögner”, skriver Bissonnette på Twitter.

Paul Bissonnette och Daniel Carcillo har båda mångårig erfarenhet i NHL, och var lagkamrater i AHL i mitten på 2000-talet.

Idag är bägge två inflytelserika personer på sociala medier, där Bissonnette har över en miljon följare på Twitter och Carcillo har 95 000.

De senaste dagarna har ett stort bråk dock blossat upp mellan de båda.

Allt började med att Carcillo på sitt konto delade med sig av en artikel från The Toronto Globe and Mail, som handlade om hus Bissonnette efter sin professionella hockeykarriär blivit en av sportens mest inflytelserika personer.

Carcillo menade att artikeln var ett sätt för Bissonnette att försöka släta över uppmärksamheten han fått på grund av Jeremy Roenick, som lämnade NBC Sports på grund av de kommentarer han fällt om sina kollegor i podcasten ”Spittin' Chiclets”, där Bissonnette är en av programledarna.

Avslöjar tidigare rasist-incident

Detta fick i sin tur Bissonnette att se rött.

”Kommer du ihåg hur du dagligen brukade kalla mig för neg*r i omklädningsrummet i Wilkes-Barre? Kommer du ihåg när du hade en svastika broderad under hoodien du hade i omklädningsrummet i NHL tills lagkaptenen fick reda på det och tog ett snack med dig? Välkommen in i skiten, Dan”, skrev han på Twitter.

Carcillo svarade senare samma kväll att han bett om ursäkt för att ha använt sig av skällsordet och att Bissonnette accepterat ursäkten ”för flera månader sedan”.

Han förnekar dock att han burit en svastika.

”Jag vet inte ens hur man broderar”, skriver han.

https://twitter.com/CarBombBoom13/status/1228858067866882048

”Jag är bara en människa”

Daniel Carcillo la senare ut en video på sig själv. Där berättade han att han är skyldig till både rasistiska och homofobiska kommentarer både på och utanför isen, men hävdar samtidigt att även Bissonnette på ett skämtsamt sätt brukade kalla både sig själv och sin mamma för ”neger”.

Carcillo säger samtidigt att både han och hans familj fått ta emot dödshot från fans till Bissonnette och att han tvingats ta hjälp av polis för att hålla sin familj i säkerhet.

https://twitter.com/CarBombBoom13/status/1229107314948558849

Paul Bissonnette svarar i ett senare inlägg att han ”inte har någonting att dölja”, samtidigt som han ber de personer som skrivit hotfulla meddelanden till Carcillo och hans familj att sluta.

Han avslutar sedan med en bild från en privat sms-konversation där den andre personen bekräftar att hen känner till och till och med var på plats när situationen kring svastikan uppdagades.

”Alla som har ens en halv hjärna fattar att det absolut sista jag ville göra var att ta upp det här online. Jag bet mig själv i tungan ett bra tag. Men jag är bara en människa, och det kan vara svårt att få sitt namn draget i smutsen. Så jag slår tillbaka”, skriver Bissonnette.

https://twitter.com/BizNasty2point0/status/1229150926402772992