Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

NHL-klubben skyddar svensken – från Vegas

Publicerad

Hans framtid har påståtts finnas i Las Vegas.

Men Calle Järnkrok stannar i Nashville.

Predators skyddar svensken inför NHL:s expansionsdraft, skriver The Tennessean. 

Under onsdagen hålls expansionsdraften, där nystartade Vegas Golden Knights får välja en spelare från övriga 30 lag i ligan. 

Flera svenskar har pekats ut som troliga draftval för Nevadaklubben, däribland Marcus Krüger, Niklas Hjalmarsson och Calle Järnkrok. Men det blir ingen flytt till Las Vegas.

I alla fall inte för Järnkrok.

Det bekräftar Nashville-svenskens agent för tidningen The Tennessean. 

Spelade Stanley Cup-final

Calle Järnkrok finns med på Nashville Predators lista över spelare som klubben vill skydda inför expansionsdraften. The Tennessean skriver att den förre Brynässpelaren finns med på listan som kommer att offentliggöras under söndagen.

Nashville Predators gjorde sin starkaste NHL-säsong genom tiderna, men förlorade nyligen Stanley Cup-finalen mot Pittsburgh Penguins. Enligt The Tennessean innebär skyddandet av Calle Järnkrok troligtvis att den assisterande lagkaptenen James Neal kan komma att väljas av Vegas Golden Knights på onsdag.

Nashville Predators har under de senaste åren utvecklats till en riktig svenskkoloni och förutom Calle Järnkrok spelar Mattias Ekholm, Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Pontus Åberg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag