Foto: Jonathan HaywardFoto: Jonathan Hayward
 Foto: Jonathan Hayward
Foto: Jonathan HaywardFoto: Jonathan Hayward
 Foto: Jonathan Hayward
Foto: Jonathan HaywardFoto: Jonathan Hayward
 Foto: Jonathan Hayward
Foto: Paul ConnorsFoto: Paul Connors
 Foto: Paul Connors

NHL-expertens attack – mot Sedinbröderna

Publicerad

LOS ANGELES. Daniel Sedins mål, det 346:e i ordningen, gör att han tangerar Markus Näslunds rekord i Vancouver Canucks.

Men den stora snackisen efteråt var det stora bråket som utbröt på isen – och NHL-legendaren Denis Potvin kallade Sedinarna för "low life" i Fox direktsändning.

Avslutningen av matchen blev kaotisk, då lagen drabbade samman i ett jätteslagsmål på isen mellan spelarbåsen när de skulle åka av isen.

Det såg ut som Panthersspelarna var ute efter Daniel Sedin.

- Vi sa inget till dem, de sa saker som gick över gränsen för vad som är okej. Men det är lugnt, säger Danne.
Daniel Sedins segermål kom i spel fyra mot tre efter 2.21 av förlängningen när han kunde ta sig in i skottsektorn efter en passning från tvillingbrorsan Henrik.

I Fox direktsändning gick expertkommentatorn, gamle NHL-profilen Denis Potvin, till bisarr attack mot de svenska tvillingbröderna.

Han kallade dem bland annat för "low life", en term som ofta används för att beskriva människor i samhällets bottenskikt, och att "Sedinarna vanligtvis brukar använda fingrarna till att slicka bort jordnötssmör".

– Jag vill inte kommentera det, säger Daniel Sedin, som inte förstår vad Potvin åsyftar.

Tangerade Näslunds rekord

Med ett välplacerat handledsskott överlistade Danne gamle lagkamraten Roberto Luongo i Floridakassen.

Det var Daniels 19:e mål för säsongen och med det matchavgörande skottet nådde han 346 mål under karriären i Vancouver, vilket tangerar Markus Näslund klubbrekord.

- Markus är fortfarande den bästa målskytten Vancouver haft i mina ögon. Jag har spelat många fler matcher, men självklart är det en ära, säger Danne.

Danne var den som ledde upphämtningen, då han reducerade till 1-2 efter knappt sex minuters spel av den andra perioden.

Han skickade in en backhand snett utifrån vänster.

Jake Virtanen kvitterade efter 17.22 av den sista perioden och sedan kom alltså avgörandet under förlängningen, där Jaromir Jagr drog på sig en utvisning för en hakning på Emerson Etem efter 2.07.

Det var en bedrövad Jagr som lämnade utvisningsbåset sedan Sedin spräckt Panthers långa segersvit.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag