Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nent förlänger NHL- rättigheterna till 2026

Foto: PERRY NELSON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

Nent Entertainment förlänger sina rättigheter med världens bästa hockeyliga. 

NHL kommer att visas i Viaplay till och med säsongen 2025/26. 

– NHL är den i särklass bästa och mest underhållande hockeyligan. Alla de stora superstjärnorna finns på isen, säger Per Nunstedt, sportchef på Nent, i ett pressmeddelande. 

Victor Hedman fick till slut lyfta Stanley Cup-pokalen och blev även utsett till slutspelets viktigaste spelare. 

Den svenska publiken kommer fortsättningsvis kunna se Victor Hedman och Tampa Bay Lighting i Viaplay då Nent Group har förlängt rättigheterna med NHL till och med säsongen 2025/26. 

Det nya avtalet innebär att Viaplay kommer att sända samtliga NHL-matcher, vilket inkluderar grundspelet och Stanley Cup-slutspelet. 

”Vi visar allt”

– Viaplay visar precis allt från NHL. Det handlar om 1271 grundspelsmatcher och dessutom ett slutspel på det. NHL har på senare år också anpassat nedsläppstiderna för den europeiska marknaden vilket har gjort att ännu fler kan följa världens populäraste liga på bästa sändningstid även här i Sverige, säger Per Nunstedt.

Förlängningen av rättigheterna innebär att Nent har sänt världens bästa hockeyliga under 17 år i följd. 

– Vi har varit med under en mycket lång tid. När vi tog över NHL hade Mats Sundin precis slutat, Peter Forsberg tog sina sista skär, och Nicklas Lidström var ligans bästa back. Nu skriver vi en ny era där Victor Hedman precis tagit Tampa Bay till Stanley Cup, och där 100-talet svenskar är med och spelar om världens mest åtråvärda trofé, fortsätter Nunstedt.