Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Nästan alla har frågat hur mycket jag spelar”

10 senaste spelarna att väljas först i NHL-draften
Anton Lundell.
Alexis Lafrenière väntas gå som nummer ett i draften.

NHL-klubbarna stiftar just nu bekantskapen med talanger som är aktuella för sommarens draft.

Men det finns en sak som oroar: spelarnas relation till tv-spel.

– Nästan alla klubbar har frågat hur mycket jag spelar Playstation och om spelandet är ett problem för mig, säger finska Anton Lundell enligt Yle.

Det är oklart om NHL kommer kunna hålla sin årliga draft i sommar som planerat. Men oavsett när draften sker är klubbarna i ligan redan i full gång med att lära känna talangerna runtom i världen.

En av dem är finska Anton Lundell som väntas väljas först av landets spelare. I en intervju med Ilta-Sanomat berättar 19-åringen om den senaste tidens samtal med NHL-klubbar.

– Det har varit väldigt många videointervjuer och farten bara tilltar. Vissa kvällar har jag intervjuats av två olika klubbar, säger han enligt Yle.

Efter två imponerande JVM har Lundell väckt intresse hos flera klubbar och har intervjuats av nästan alla. Vissa har han pratat med flera gånger.

– Ofta frågar de om ens målsättning, om tidigare säsonger och om hur man kommer överens med sina lagkamrater. Frågor som hjälper dem att ta reda på en hurdan person jag är och hurdan min tankevärld är.

”Nästan alla har frågat hur mycket jag spelar Playstation”

NHL-klubbarna är även intresserade av hur ofta talangerna spelar tv-spel.

– Nästan alla klubbar har frågat hur mycket jag spelar Playstation och om spelandet är ett problem för mig. Men det är det inte, jag spelar då och då, säger han och berättar att han tror klubbarna ser negativt på om spelare lägger för mycket tid på tv-spel.

– Men jag tycker inte att det gör något om man spelar då och då.

Anton Lundell har en annan hobby utanför hockeyn – fiske.

– Det är ett bra sätt att lugna ner sig och komma loss från vardagen, säger 19-åringen.