Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Monsterkontraktet: Värt en halv miljard

Foto: BILDBYRÅN
Foto: TRIANGLE SPORTS MEDIA/REX / TRIANGLE SPORTS MEDIA/REX/IBL REX FEATURES
Foto: WINSLOW TOWNSON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

Nico Hischier, 20, har gjort succé i New Jersey Devils.

Nu belönas han.

Schweizaren har skrivit på ett sjuårskontrakt som uppges vara värt en halv miljard kronor.

– Jag är väldigt lycklig, säger han till klubbens hemsida. 

Trots sin ringa ålder har den schweiziske supertalangen Nico Hischier verkligen tagit för sig i NHL.

20-åringen draftades av New Jersey Devils 2017 och har legat runt 50 poäng under sina två första säsonger i världens bästa hockeyliga. Nu meddelar Devils att man har skrivit ett jätteavtal med centern, som sträcker sig över sju år. 

Enligt Sportsnet är det nya kontraktet värt 50 miljoner dollar, alltså cirka en halv miljard kronor.

Eller 65 miljoner kronor per säsong, om man så vill.

– Det är en väldigt speciell dag för mig och min familj och jag är väldigt lycklig över det nya kontraktet. Så jag ser fram emot att spela de här åren med Devils, säger han till klubbens hemsida. 

Blir bäst betald efter P.K. Subban

Han fortsätter:

– Jag gillar riktningen den här klubben är på väg i. Jag får det självförtroende jag behöver här och det är allt en spelare kan önska, det är därför jag gillar att vara här.

Det nya kontraktet gör schweizaren till New Jersey Devils näst bäst betalde spelare bakom stjärnbacken P.K. Subban och klubbens general manager Ray Shero är stolt över att ha säkrat Hischier i så många år framöver.

– Hela organisationen är tacksam gentemot Nico och hans familj för att de tror på en framtid i Devils. Vi ser fram emot att se honom spela en avgörande roll för oss de kommande åren, säger Shero.

– Han vet om när han är lycklig och han vet hur han blir behandlad här. Han vet att han kan uppnå stora framgångar här och han gillar allt med att bo här.

 

TV: Niklas Jihde om svenska backarna i NHL