Missar historiska NHL-matchen: ”Jävligt surt”

Calle Järnkrok.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Calle Järnkrok med Philipp Grubauer.
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / PERRY NELSON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

LOS ANGELES. Nykomlingen Seattle Kraken har drabbats av en svår motgång inför tisdagens seriepremiär borta mot Vegas Golden Knights.

Man har fyra spelare på NHL:s ”Covid-19 protocol”, vilket innebär att de inte kan resa med laget och spela matchen.

– Ja, det är jävligt surt, säger Calle Järnkrok, 30, som är en av de spelare som testat positivt, till SportExpressen.

Enligt nyhetsbyrån Associated Press är också Jared McCann, Joonas Donskoi, Jamie Oleksiak och Marcus Johansson på Covid-listan.

Men när SportExpressen under natten till tisdagen, svensk tid, når Marcus Johansson, 31, säger han det inte stämmer i hans fall.

– Jag har inte covid, så jag missar inte matchen imorgon, meddelar Marcus via ett textmeddelande.

Han bekräftar att han rest med laget och är på plats i Las Vegas. 

Calle Järnkrok är däremot kvar hemma i Seattle och risken är att han missar fler matcher än tisdagen seriepremiär, som är Krakens första match i NHL någonsin.

– Vi är alla vaccinerade och har testat oss var tredje dag. Jag testade positivt i torsdags och tror att jag har sex dagar till innan jag får lämna huset här hemma, berättar Järnkrok.

På frågan hur sjuk han är, svarar Calle:

– Jag är lite täppt i näsan, annars mår jag som vanligt, faktiskt. Men det är jävligt surt att missa premiären. Men man får vara glad att man mår bra i alla fall, säger han.

Giordano kapten i Seattle

Seattle har också Colin Blackwell och Yanni Gourde på skadelistan, så det är ett sargat lag som tvingas ta sig an Golden Knights i Las Vegas på tisdagskvällen.

– Saker och ting händer snabbt i den här branschen. Det här är en tuff utmaning för oss, som vi plötsligt ställs inför, säger coachen Dave Hakstol till AP.

För att få ihop ett fullt lag plockade Seattle upp 24-årige forwarden Alex Barre-Boulet från Tampa Bay Lightning under måndagen.

Seattle Kraken utsåg under gårdagen också Mark Giordano till klubbens förste lagkapten. Adam Larsson, 28, är en av fyra assisterande kaptener tillsammans med Jordan Eberle, Jaden Schwartz och Yanni Gourde.

– Det är en stor ära för mig att få det här ansvaret, säger Giordano i en kommentar.