Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mest imponerande är att han gör det i tysthet”

Se hela avsnittet av Sportklubben – med NHL, fotboll och mycket mer.
Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

Elias Pettersson har tagit NHL och Vancouver med storm.

Canucks-tränaren Travis Green pekar ut ett drag som varit avgörande för svenskens utveckling – och minns framför allt en diskussion vid spelarbussen.

– Han svarade: ”Jag tycker att jag var riktigt bra i kväll”, säger Green till The Athletic.

Samtalet utspelade sig vid nyårsafton förra året. Canucks hade precis blivit nollade av New Jersey Devils och tränaren Travis Green hade ett viktigt meddelande han ville framföra till Elias Pettersson.

– Vi spelade inte bra i New Jersey. Men Elias Pettersson var helt otrolig, säger Travis Green till The Athletic.

– Vi gick till bussen tillsammans efter matchen och jag sa till honom att det var en av hans bästa matcher på hela året. Jag ville försäkra mig om att han visste vad jag tyckte, eftersom vissa spelare annars kan tänka för mycket på det.

”Elias har gjort det i tysthet”

Nästa match spelade Elias Pettersson på ett liknande sätt – och slog då till med ett hattrick.

– Du kan vara bra och ändå inte få resultat. Och det kan påverka unga killar. Men Elias har en förståelse för när han är bra och när han inte är det. Det är svårt för väldigt många spelare, oavsett hur gamla de är, säger Travis Green.

Elias Petterssons debutsäsong slutade med 66 poäng på 71 matcher – och priset som årets rookie i NHL. Den här säsongen har han inlett med 14 poäng på 11 matcher.

”Men det som kanske imponerar allra mest är han har gjort det i tysthet. Han har gjort det utan en skyhög skottprocent. Och han har gjort det utan att riktigt leva upp till sin egen höga standard”, skriver The Athletic.

– Det finns alla typer av unga spelare som kommer in i ligan. Ibland behöver man jobba med deras inre drivkraft. Men ”Petey” vill utmärka sig i allt han gör. Du ser det i hans uppträdande och du ser det i hur realistisk han är kring sitt spel, säger Travis Green.