Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mejlade och sa att jag inte kunde det”

Veckans sämsta och bästa i ”Sportklubben”.
Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

William Nylander byter tröjnummer inför den kommande NHL-säsongen.

Men det var i Tre Kronor som bytet påbörjades. 

– Jag var på väg till VM och materialaren mejlade och sa att jag inte kunde ha 29 för Adrian Kempe hade det, säger Nylander till NHL.com.  

William Nylanders nummerbyte inför säsongen blev en oväntat kontroversiell historia. Nylander bytte 29 mot 88, ett nummer han tidigare haft i Modo. 

Och trots att Nylander erbjöd alla intresserade att byta sina köpta 29-tröjor mot nya 88-modeller, bekostat av honom, fick Toronto Maple Leafs-stjärnan gott om kritik för bytet. 

Därför byter Nylander nummer

Anledningen? Att nummer 88 tidigare bars av en av NHL-historiens största, Eric Lindros. 

I en ny intervju med NHL.com har Nylander förklarar hur det gick till när han genomförde bytet.

– Jag var på väg till VM och materialaren mejlade och sa att jag inte kunde ha 29 för Adrian Kempe hade det, och gjort fler matcher än mig med landslaget. Jag tog nummer 88 eftersom jag hade det när jag började spelade seniorhockey i Sverige. Jag valde att byta för det är ett nummer jag alltid velat ha, säger Nylander.

”Spelar inte någon roll”

Nylander tar lätt på betydelsen av vilka siffror han bär på ryggen. 

– Jag tror inte att numret spelar någon roll alls, jag gillar bara det numret. Det kommer inte att göra mig till en annorlunda spelare bara för att jag har nummer 88, men jag tycker det är kul att byta, säger han. 

Tidigare har Lindros själv gått ut och försökt mildra kritiken mot Nylander. Han skrev följande tweet när protesterna var som hetast.

”Önskar William Nylander en grym säsong i #88 i Toronto”, skrev Lindros. 

Tre Kronor föll tungt mot Finland i kvartsfinalen.