Mats Sundin, Alexander Skarsgård (i mitten) och agenten Claes Elefalk i Madison Square Garden i natt. Foto: Norman Y. Lono
Mats Sundin, Alexander Skarsgård (i mitten) och agenten Claes Elefalk i Madison Square Garden i natt. Foto: Norman Y. Lono

Mats Sundin såg Rangers vinna i natt

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. New York Rangers revanscherade sig från fredagens åttamålsfiasko.
Och gjorde det inför ögonen på Mats Sundin på läktaren.
- Om vi imponerade vet jag inte, men jag hoppas han känner att Rangers är rätt för honom, sa Markus Näslund till HockeyExpressen.se efter 3-2-segern i natt.
Det krävdes en straffläggning för att besegra gästerna Carolina Hurricanes. Men liksom i matchen mot New Jersey i fredags klev Markus Näslund av isen som målskytt. Coachen Tom Renney tyckts äntligen ha hittat en fungerande kedja i Näslund, Scott Gomez och Nikolaj Zjerdev.

I samma loge som Stormare

– Det kändes bra att komma tillbaka så här efter det som hände i går (8–5-förlusten mot New Jersey). Det var tur att inte Sundin såg den matchen, säger Näslund med ett skratt.
Mats Sundin fick från sin VIP-loge – som han delade med bland annat skådespelarna Alexander Skarsgård och Peter Stormare – se Rangers och Madison Square Garden från en av sina bättre sidor.
– Det var ju bra tryck och vi vann, så det måste väl ha talat till vår fördel, sa Fredrik Sjöström efteråt.

"Kan spela ännu bättre"

Markus Näslund var lite mer tveksam.
– Om vi imponerade på honom direkt vet jag inte. Vi vet själva att vi kan spela ännu bättre än så här. Om Mats dessutom valde att komma in här så skulle vi få en ännu större bredd.
Det har pratats länge om Sundin. Börjar det kännas verkligt även för er spelare nu när han är här och träffar klubben?
– Ja, jag antar det. Jag vet ju inte så mycket om det och jag vet inte hur han tänker. Men jag hoppas att han tänker på Rangers som ett av alternativen i alla fall.

Tog sista straffen

Nattens seger över Carolina var speciellt skön för Rangers-keepern Henrik Lundqvist. Efter de åtta målen i baken i New Jersey kvällen innan var det inte självklart att den svenske superstjärnan skulle få chansen igen.
– Men jag är glad att jag fick den och slapp gå och tänka på New Jersey i flera dagar. Det kändes jäkligt skönt att få vinna direkt, sa Lundqvist, som blev stor hjälte med sin sista straffräddning.
Nu väntar tre matcher på västkusten för New York Rangers.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag