Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svensken borta – då var Canucks helt chanslösa

Michael DiPietro. Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Michael DiPietro. Foto: USA TODAY NETWORK / BOB FRID-USA TODAY SPORTS/SIPA U SIPA USA
Jacob Markström. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. En krasslig Jacob Markström, 29, tvingades lämna återbud till spel när Vancouver i natt, svensk tid, tog emot topplaget San Jose.

Debutanten Michael DiPietro fick till uppgift att vakta kassen och det gick inte alls bra.

Han släppte in tre av de första fem skotten och efter den mardrömsstarten hämtade sig aldrig Vancouver även om Elias Pettersson svarade för en drömpassningen till 1-3-målet. San Jose vann till slut matchen med 7-2.

– Det här visar hur viktig Markström är för Vancouver. Jag skulle vilja säga att han varit lagets viktigaste spelare i vinter i hård konkurrens med Pettersson, sa journalisten Iain McIntyre i den första pausen av Sportsnets sändning av matchen i Kanada.

19-årige DiPietro, som blev uppkallad från juniorligan OHL när andremålvakten Thatcher Demko skadade sig för en vecka sedan, släppte in sju mål på 24 skott.

– Canucks ledning får skylla sig själva när man inte skaffat sig en etablerad reservmålvakt till Markström sedan man gjorde sig av med Anders Nilsson. Man tvingas ge bort den här matchen därför att man inte ha en kapabel målvakt på isen, kommenterade McIntyre.

Timo Meir, Evander Kane och Melker Karlsson hade gjort var sitt mål innan publiken satt sig tillrätta i Rogers Arena.

Hemmafansen fick ett litet hopp när Elias Pettersson visade sitt extrema spelsinne med en crosspassning i anfallszonen efter 19.53, som gav Bo Horvat chansen att skarva in pucken.

Men 1-3 blev 1-6 under mittenperioden och sedan avrundade ett överlägset Sharks med att göra ytterligare två mål i den sista perioden.

Man saknade Erik Karlsson för åttonde matchen i rad, men coachen Peter DeBoer uppgav tidigare under måndagen att svensken är nära en comeback.

San Joses andre Karlsson, forwarden Melker, hade förutom målet också en assist.

 

LÄS MER: NHL-svenskarna som kan tvingas lämna sina lag 

 

”Pettersson lagets bäste spelare”

Elias Pettersson låg bakom de flesta av Canucks farligheter.

Han var nära att forcera in pucken vid några tillfällen och bjöd som vanligt på ett antal fina framspelningar till lagkamraterna.

Med sin assist i natt har Elias gjort 8 poäng, 3 mål och 6 assist, på de åtta matcher han spelat sedan sin comeback från knäskadan i januari.

Han toppar Vancouvers poängliga och NHL:s rookieliga med sina 51 poäng, 25 mål och 26 assist, på 46 matcher.

– I mina ögon har Pettersson varit lagets viktigaste spelare så här långt den här säsongen. Jag rankar honom lite före Jacob Markström, sa en annan av expertkommentatorerna i Sportsnet tv-studio i natt, Satiar Shah.

Alexander Edler fortsatt skadad

Canucks saknade på nytt Alexander Edler, som drabbades av en hjärnskakning när han föll illa i isen i en match mot Philadelphia i den förra veckan.

– Man har inte ett tillräckligt bra försvar för att orka stå emot ett sådant bra lag som San Jose utan Edler, menade Iain McIntyre.

39-årige Joe Thornton hade en assist i natt och det tog Sharkscentern förbi legendaren Gordie Howe och upp på nionde plats på listan över NHL-spelare med flest assist genom tiderna.

Thorntons framspelning till Kevn Labancs 6-1-mål var hans 1050:e i NHL.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!