Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Markström matchhjälte – hyllas efter segern i natt

Jacob Markström storspelade mot Vancouver.
Foto: USA TODAY NETWORK / SERGEI BELSKI-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA
Foto: JEFF MCINTOSH / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Nattens största hjälte i NHL.

Det var inget snack om vem det var.

Jacob Markström, 30, storspelade och höll nollan när Calgary Flames besegrade hans gamla kompisar i Vancouver Canucks med 3-0.

– Markström är briljant ikväll, kommenterade tv-profilen och hockeyinsidern Elliotte Friedman i tv-sändningen av matchen hos Hockey Night in Canada.

Med 32 räddade skott ledde Jacob sin nya klubb till prestigesegern i morse, svensk tid.

Han valdes till banans bäste spelare efter en felfri insats.

Elias Pettersson försökte med fyra skott, Nils Höglander testade Markström två gånger liksom Alexander Edler.

Markström stoppade allt.

– Han är precis vad Flames behöver för att ta nästa steg i slutspelet i vår, sa förre målvaktsstjärnan och numera expertkommentatorn Kelly Hrudey, som också hyllade Elias Lindholm.

Den svenske målvakten har ett långt förflutet i Vancouver. 

– Det var så klart speciellt att spela mot killar som man varit lagkamrat med under flera år. Men jag försökte fokusera på pucken och inte vilka vi mötte, säger Jacob till SportExpressen efter matchen.

Var det här en av dina bästa matcher i NHL genom åren?

– Nej, det vill jag inte påstå. Jag tyckte vårt lag gjorde en sjukt bra match, inte minst i boxplay och powerplay, vilket avgjorde till vår fördel.

Lindholm hade en assist och visade på nytt att han blir en nyckelspelare i Calgarys powerplay.

Hyllas av Backlund

Också Mikael Backlund och Rasmus Andersson antecknades för assist i nattens match. Och den förstnämnde var imponerad av målvakten. 

– Markan var grym i kväll. Lugn och säker. Och riktigt kul för honom att få slå sitt gamla lag, säger Mikael Backlund till SportExpressen.

Markström erkände efteråt att det var en underlig upplevelse att ställas mot sitt gamla lag. Han gjorde sju säsonger i Vancouver Canucks.

– Det här var en stor vinst och det var verkligen en lagseger. Men det var en konstigare upplevelse än vad jag hade förväntat mig. Det är bara så sjukt att se spelare du varit lagkamrat med under en sådan lång tid plötsligt vara motståndare. Jag försökte bara fokusera på att göra mitt och stoppa pucken och jag tycker att mina lagkamrater offrade sig fantastiskt i kväll, säger Jacob till Flames hemsida.