Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Markström hyllas efter viktig seger

Foto: USA TODAY NETWORK / ERIC BOLTE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: SERGEI BELSKI / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Calgary Flames är i desperat jakt på poäng för att rädda en slutspelsplats.

Och säsongen.

Man måste förbi Montreal Canadiens i tabellen för att sno åt sig den fjärde och sista platsen ovan strecket i NHL:s kanadensiska division.

Därför var nattens 4-1-seger i Montreal så viktig.

– Marky bar oss hela vägen ikväll igen, sa lagkaptenen och backstjärnan Mark Giordano och hyllade Jacob Markström en tv-intervju med NHL Network direkt efter slutsignalen.

Jacob Markström, 31, vaktade kassen för andra kvällen i rad sedan Flames trejdat iväg andremålvakten David Rittich på deadline i måndags.

Och precis som mot Toronto i tisdags storspelade Markström.

Då räddade han 24 skott när Calgary vann med 3-2 efter förlängning.

I nattens möte med Canadiens i Bell Centre i Montreal stoppade han 26 skott och hjälpte Flames att vinna viktiga poäng i kampen om den åtrovärda fjärdeplatsen.

Man har fyra poäng upp till Montreal, som har tre färre matcher spelade.

Lagen har ytterligare fyra möten kvar i grundserien och Flames ser ut att behöva vinna samtliga för att klättra förbi Canadiens.

Markström: ”Kände mig fräsch”

Ska man lyckas med den tuffa uppgiften måste Jacob Markström fortsätta spela lika bra som han gjort de senaste två kvällarna.

– Jag har inget emot att spela många av de återstående seriematcherna. Det finns ingen bättre känsla än att gå ut på isen till match med tjugo lagkamrater och försöka vinna. Det är det jag lever för, sa Jacob när han mötte media efter nattens seger.

Han berättade att han inte kände några trötthetstecken efter att ha spelat kvällen före och sedan rest med laget från Toronto till Montreal.

– Jag kände mig fräsch ikväll, det var skönt att få spela så tätt inpå en segermatch ett dygn tidigare. Då har man den där vinnande känslan kvar i kroppen, menade Markström.

Mikael Backlund och Elias Lindholm hade var sin assist i nattens match.

Erik Gustafsson, som blev trejdad från Philadelphia till Montreal inför trading deadline i måndags, tvingas till en veckas karantän efter ankomsten till Kanada från USA och får därför vänta på sin debut i Canadiens.