Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mardrömmen fortsätter – tappade i tredje perioden

Deppigt i Vancouver...
Foto: MICHAEL DWYER / AP TT NYHETSBYRÅN
...Men jubel i Boston
Foto: MICHAEL DWYER / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. En ny bitter förlust.

Kanske den bittraste av alla i höst.

Vancouver Canucks tappade en 2-1-ledning i den sista perioden när man gästade Boston i natt, svensk tid, och förlorade med 2-3.

– En tuff match att förlora, då vi kämpade och slet beundransvärt. Men deras toppspelare klev fram och avgjorde tillställningen, kommenterade Vancouvercoachen Travis Green efteråt.

Han syftade på Brad Marchand och David Pastrnak, som kvitterade till 2-2 och sedan sköt 3-2.

Kanske var det också ett sätt att uttrycka sin besvikelse över sina egna stjärnor, som inte lyckades hitta rätt.

För Elias Pettersson, 23, var den nionde mållösa matchen i rad.

Men inte heller Bo Horvat, J.T, Miller eller backen Quinn Hughes kunde överlista Linus Ullmark i Bruinskassen, som svarade för 36 räddningar.

Vancouver hade ledningen med både 1-0 och 2-1 den här kvällen i TD Garden, men två utvisningar under den tredje perioden kostade dem matchen.

Först var det Nils Höglander som åkte ut för tripping efter 7.21 och det gav Marchand möjligheten att kvittera till 2-2 en dryg minut senare.

Sedan åkte Oliver Ekman-Larsson ut för boarding efter en tackling som skickade Bostons svenske forward Anton Blidh ut från matchen efter 15.23.

En dryg minut senare hade Pastrnak gjort 3-2 i powerplay.

”Får utvärdera hur han mår” 

Blidh stod för kvitteringen till 1-1 med sitt första mål för säsongen. Coachen Bruce Cassidy gav den här uppdateringen efteråt om hans tillstånd.

– Han har inte drabbats av en hjärnskakning eller något sådant, men kände av smällen i axelpartiet. Vi får utvärdera hur han mår imorgon. Kanske missar han någon match, kanske inte. Han är öm på överkroppen, så vi får se hur det utvecklar sig, kommenterade Cassidy.

Nils Höglander var med och spelade fram till Tanner Pearsons 1-0-mål.

Elias Pettersson matchades på nytt i Canucks tredjekedja med Vasily Pdkolzin och Justin Dowling på kanterna.

Elias hade också mycket istid (4.42 minuter) i powerplay.

Vancouver har nu fyra raka förluster och ligger sist i tabellen för Pacific division, där nykomlingen Seattle Kraken passerade dem i helgen.

Frågan är när coachen Travis Green får sparken. Enligt uppgifter i kanadensisk tv i lördags håller klubbledningen på att intervjua kandidater till tränarjobbet.

– Det är förstås ingen lustig situation Travis Green har hamnat i, men det ser ut som spelarna fortfarande gör sitt bästa under hans ledarskap. Och Green kommer att hitta ett nytt jobb någon annanstans, analyserade hockeyinsidern Iain MacIntyre i tv-studion hos Sportsnet i en av periodpauserna.

Tanner Pearson, som gav Vancouver ledningen på en retur, sa så här efter nattens match.

– Att försöka sig på snygga saker kommer inte att rädda oss. Det enda sättet att ta oss ur det här är med hårt slit och skitiga mål, som ikväll. Det här var en tung förlust att ta när vi hade ledningen inför den tredje perioden. En sådan här match måste vi bara vinna, men nu föll vi mot deras special teams, sa Pearson med hänvisning till de två utvisningarna som kostade baklängesmålen.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.