Erik Karlsson. Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅNErik Karlsson. Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Erik Karlsson. Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Erik Karlsson med SportExpressens "Guldpucken". Foto: CHARLES SMITHErik Karlsson med SportExpressens "Guldpucken". Foto: CHARLES SMITH
Erik Karlsson med SportExpressens "Guldpucken". Foto: CHARLES SMITH

Mardrömmen: Erik Karlsson borta länge

Publicerad

I november spelar Ottawa Senators mot Colorado Avalanche i Globen.

Nu går lagkaptenen Erik Karlsson en kamp mot klockan för att kunna vara med.

– Jag vet inte när jag är tillbaka på isen, men kanske om 2-3 veckor, säger han enligt NHL.com. 

Erik Karlsson ledde sitt Ottawa Senators hela vägen till konferensfinal i NHL med sina 18 poäng på 19 slutspelsmatcher.

Och han gjorde det på sprutor.

Efter uttåget ur Stanley Cup opererade den svenske stjärnbacken fyra skadade senor i foten och vägen tillbaka är lång för 27-åringen, även om den går åt rätt håll.

– Det går framåt. Det har gått så lång tid att det går bra att använda foten nu, men jag har inte börjat åka skridsko än, säger Karlsson enligt NHL.com. 

– Jag vet inte när det blir av, men kanske om 2-3 veckor beroende på hur det går. Jag är inte orolig för min status, jag tycker att det har gått som förväntat.

Möter Landeskog i Sverige

Ottawa Senators premiärspelar hemma mot Washington Capitals den 5 oktober, en match som han ser ut att missa. Svensken vill inte riskera något genom att skynda på för mycket.

- Jag tror att jag behöver minst två veckor på isen för att komma i form. Om jag känner mig bra efter två veckor vet jag då. Man vet aldrig hur det kommer reagera när jag börjar åka. Men just nu ser vi det som att det inte kommer bli några problem när jag väl börjar åka igen, har Karlsson tidigare sagt till TSN.

Ottawa Senators spelar två NHL-matcher i Globen den 10 och 11 november mot Gabriel Landeskogs Colorado Avalanche.

Räkna med att Karlsson är sugen på att visa upp sig på hemmaplan, men samtidigt är det i dagsläget inte klart att han är spelduglig till sammandrabbningarna på svensk mark.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag