Foto: ANDREW NELLES / BILDBYRÅNFoto: ANDREW NELLES / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREW NELLES / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Marcus Krüger tvingas byta NHL-klubb – igen

Publicerad

I söndags blev han bortbytt till Vegas.

Nu får Marcus Krüger byta NHL-klubb igen.

Golden Knights byter bort 27-åringen – som nu hamnar i svensklaget Carolina Hurricanes.

Det har inte ens gått två dygn sedan Vegas Golden Knights bytte till sig Marcus Krüger från Chicago Blackhawks. Men nu står det klart att svenskens NHL-karriär inte fortsätter i den nystartade NHL-klubben.

Vegas Golden Knights skickar i stället svensken vidare till Carolina Hurricanes i utbyte mot ett draftval i femterundan 2018.

https://twitter.com/GoldenKnights/status/882254483350147072https://twitter.com/NHLCanes/status/882252694643240961

Sex svenskar i Carolina Hurricanes

Marcus Krüger lämnade Djurgården 2011 och har vunnit två Stanley Cup-titlar med Chicago Blackhawks. Senaste säsongen producerade han 17 poäng på 70 matcher i NHL.

I Carolina Hurricanes får han flera svenska lagkamrater i form av Klas Dahlbeck, Elias Lindholm, Joakim Nordström, Victor Rask och Lucas Wallmark. I klubbens organisation finns även Philip Samuelsson – som dock fortfarande väntar på sin Hurricanes-debut.

I Carolina återförenas Krüger samtidigt med Scott Darling och Trevor van Riemsdyk som också var med när Blackhawks vann Stanley Cup 2015. Hurricanes har även knutit till sig trefaldige Stanley Cup-mästaren Justin Williams.

– Vi var fast beslutna att hämta in fler rutinerade spelare som varit med och vunnit saker och Marcus är ytterligare än spelare som passar in där, säger Carolinas general manager Ron Francis till klubbens hemsida.

– Han är en stabil tvåvägscenter som uppnått framgångar både i NHL och internationellt.

Vegas samlar på sig draftval

Vegas Golden Knights har samlat på sig rejält med draftval – och fortsätter nu med det. Utöver sina ordinarie val har klubben nu ytterligare nio extra de kommande tre åren.

https://twitter.com/GoldenKnights/status/882255820183937024
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag