Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Johansson vill ha 45 miljoner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Johansson.
Foto: Mark Humphrey
Foto: Kathy Willens

Washington Capitals Marcus Johansson är inte nöjd med sin lön i NHL-klubben. Svensken tar nu för andra året i rad till rättslig hjälp för att få igenom sin vilja – något som är högst ovanligt.

Historien går igen. Vid samma tidpunkt förra året gjorde den svenske NHL-stjärnan Marcus Johansson exakt samma sak. Klubben erbjöd honom då 3 miljoner dollar - han ville själv ha 4,75 miljoner - det slutade med 3,75 miljoner dollar. Nu är det dags för en ny cirkus.

Ovanligt beteende

Att en spelare inte är nöjd med den lön som NHL-klubben erbjuder en är egentligen inget ovanligt. Att däremot vara missnöjd två år i följd är det.

Svenske stjärnspelaren Marcus Johansson tar för andra året i rad till rättsliga medel för att få den lön han tycker sig förtjäna. Hockeyspelarens klubb, Washington Capitals erbjuder honom 3,85 miljoner dollar - Johansson vill ha 5,25 miljoner dollar, skriver thehockeywriters.com.

Liknande siffror

När klubben beslutar vad en spelare ska få för lön, kollar man på spelarens siffror den gångna säsongen och vad spelare med liknande siffror i andra lag tjänar.

Johansson spelade 74 matcher för Capitals under säsongen, stod för 17 mål och 46 poäng. Under slutspelet blev det totalt sju poäng för svensken.

Säsongen innan hade han liknande siffror, 82 matcher, 20 mål och totalt 47 poäng noterades han för då.