Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Johansson om flytten till Washington

Marcus Johansson i Seattle.
Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN
Johansson återvänder nu till Washington Capitals.
Foto: D STIVASON/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / D STIVASON/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

LOS ANGELES. Marcus Johansson, 31, lämnar nykomlingen Seattle Kraken efter knappt en säsong och återförenas med gamle kompisen Nicklas Bäckström i Washington Capitals.

– Det ska bli jäkligt kul. Känns lite som att komma hem faktiskt, var ju där ganska länge och det har alltid varit speciellt att åka tillbaka dit, säger Marcus till SportExpressen.

Han gjorde sju säsonger i Washington när han kom till NHL och har sedan dess representerat också New Jersey Devils, Boston Bruins, Buffalo Sabres, Minnesota Wild och den här säsongen Seattle Kraken, som valde honom i expansionsdraften förra sommaren

Marcus Johansson fick en hektiskt måndag hemma i Seattle sedan beskedet kom att han blivit trejdad till sin första NHL-klubb, Washington Capitals..

– Jag lyfter nu alldeles strax, så det har varit stressigt och gått fort, säger han från flygplatsen i Seattle.

Har du hunnit prata med Nicklas Bäckström?

– Ja, jag har pratat med honom. Det ska bli riktigt kul att bli lagkamrater igen. Det känns inte som att det var så länge sedan vi spelade ihop, men det är ju några år sedan nu.

Marcus Johansson om flytten

Hur har tiden i Seattle varit?

– Den har varit bra. En grym organisation på alla sätt. Självklart frustrerande att vi inte lyckats vinna mer och fått ihop det bättre, men det är ju inte så lätt heller när allt är nytt. Men jag har trivts väldigt bra här i Kraken och Seattle, säger Marcus Johansson.

Han kan göra comeback i Capitals natten till onsdag, svensk tid, när man tar emot New York Islanders hemma i Capital One Arena. 

Marcus hann spela 51 matcher i Seattletröjan och göra 23 poäng, 6 mål och 17 assist.

Totalt har det blivit 735 matcher i NHL och 401 poäng, 141 mål och 260 assist.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.