Foto: Gary Wiepert
 Foto: Gary Wiepert

"Man undrar varifrån all ilska kommer..."

Publicerad

LOS ANGELES. Det hade inte hänt på 15 år i NHL, men i natt var det dags.

Tre slagsmål i en och samma match mellan två spelare.

Den trippelfajten vann Buffalos Evander Kane på poäng, men matchen tog Alex Petrovic och hans Florida hem då man vann med 7-4.

- Kane kommer från en boxningsbakgrund och tränar boxning under somrarna. Det är ingen tillfällighet att han är döpt till Evander i förnamn, kommenterade förre NHL-målvakten och numera tv-kommentatorn Kevin Weekes i studion hos NHL Network.

Det verkade som Kane och Petrovic inte kunde få nog av varandra.

Här deras rondprotokoll:

1.49 i 2:a perioden: Första fajten mellan herrarna och den kom sedan Buffalo hade reducerat till 1-4 40 sekunder tidigare.

9.53 i 2:a perioden: Kane och Petrovic kastade handskarna igen och vevade med knytnävarna i ett vilt slagsmål en bra stund innan de ramlade omkull på isen och fortsatte att slå varandra. Linjemännen särade på dem till slut och de fick fem nya minuter i utvisningsbåset.

12.03 i 3:e perioden: Nej, de var inte färdiga med varandra trots att matchen sedan länge var avgjord. Kane fick in några träffar och Petrovic lämnade isen med ett blodigt sår i pannan. Nu fick de båda 10+5+2 minuter på botbänken.

"Det är ovanligt - inte hänt sedan 2000"

- Det är ovanligt att se två spelare göra upp tre gånger i en och samma match. Det har inte hänt i NHL sedan den 10 januari 2000 när Bob Probert var i farten och slogs med Jody Shelley tre gånger i en match. Man undrar varifrån all den här ilskan kommer, sa Mike Johnson under eftersnacket till matchen i NHL Network.

Totalt drog Kane och Petrovic på sig 29 straffminuter var.

- Kane är en mer erfaren slagskämpe, så det är modigt av Petrovic att inte backa undan en enda gång. Han skaffade sig massor av respekt bland lagkamraterna för den här insatsen, sa Mike Johnson, som själv spelat i NHL.

Det lustiga var att båda spelarna också producerade poäng för sina lag.

Petrovic gjorde ett mål och assisterade till ytterligare ett från sin backplats i Panthers medan Kane gjorde ett av Sabres mål.

- Jag gjorde ett Gordie Howe hat trick, ett mål, en assist och slogs. Det var inget jag hade väntat mig när jag kom hit för den här matchen, men det viktigaste var att vi vann matchen, sa Petrovic efteråt till nhl.com.

Slagskämparna fick matchstraff

Kane drog på munnen när han intervjuades i tv efteråt och sa:

- Han (Petrovic) är en stor pojke, så han kom tillbaka och ville utmana mig igen. Men det blev ingen fjärde fajt, då vi båda fick matchstraff efter den tredje uppgörelsen.

Robin Lehner började i kassen för Buffalo, men ersattes av Chad Johnson efter at ha släppt in fyra mål på åtta skott efter drygt 21 minuters spel.

 

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag