Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Målvaktens utbrott: ”Jag tycker synd om honom”

Foto: USA TODAY NETWORK / GREG M. COOPER-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / GREG M. COOPER-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA

LOS ANGELES. Tampa Bay kom till Boston med tio raka segrar och 14 matcher med poäng i natt, svensk tid.

Bruins hade också 14 raka matcher med poäng, så det var ett prestigefyllt möte mellan två av ligans bästa lag.

Det slutade med en imponerande vinst för Bosten med 4-1.

– Boston är ett lag ingen vill möta i play off. Deras ledare Zdeno Chara, Patrice Bergeron och Brad Marchand var bättre än Tampas stjärnor ikväll, sa förre NHl-spelaren Anson Carter i tv-studion hos NBC Network.

En faktor som kan ha spelat in var att Lightning hade spelat i New York kvällen före, där man tvingades till straffläggning innan Victor Hedman kunde avgöra.

– Vi var mer utvilade än de var, då vi inte hade någon match kvällen före och kunde sitta här hemma och vänta in dem, sa Bostoncoachen Bruce Cassidy efteråt.

Efter en mållös första period tog Bruins ledningen efter knappt nio minuter av mittenperioden genom Jake DeBrusk.

Sedan knäckte man Tampa Bay med tre snabba mål inom loppet av 1.28 minuter i den tredje perioden.

När Brad Marchand hade placerat 4-0 mellan benskydden på Tampamålvakten Louis Domingue tappade denne humöret och slog målvaktsklubban i bitar.

– Jag tycker synd om Louis ikväll. Han var outstanding, men vi andra kom inte upp i normal klass. Bruins hade mer energi och var bättre än oss, sa Tampa Bays lagkapten Steven Stamkos till nhl.com efter matchen.

”Jag gillar Marcus Johansson”

Mycket prestige stod på spel, då de här två topplagen i Atlantic division med stor sannolikhet kommer att stöta på varandra i slutspelet om en månad.

– Det känns skönt att vinna en sådan här match. Det stod mycket på spel och det var en jämnare match än vad siffrorna avslöjar, sa Bostons lagkapten Zdeno Chara.

Marcus Johansson gjorde nu sin andra match i Bruinströjan och även om det inte blev någon poäng i natt, så fick han mycket beröm av expertkommentatorerna.

– Jag gillar Marcus Johansson. Han är duktig med pucken och kan spela på alla positioner i anfallet, så han kommer att göra mycket nytta för laget framöver, sa Jeremy Roenick.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!