Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Målet som hela NHL talar om: ”En trollkarl”

Trevor Zegras
Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
Jubel i Anaheim
Foto: USA TODAY NETWORK / TIMOTHY T. LUDWIG-USA TODAY SPOR SIPA USA

LOS ANGELES. Det var årets mål i NHL.

Och det var framspelningen som var grejen.

Anaheimforwarden Trevor Zegras, 20, plockade upp pucken på klubbladet bakom Buffalokassen, lät den ligga still där och skickade sedan den över kassen till lagkamraten Sonny Milano, 25, som slog in pucken på tennis i plockkrysset bakom målvakten Ukko-Pekka Luukkonen.

– Det där är sjukt snyggt och ett helt otroligt NHL-mål, kommenterade förre NHL-stjärnan Dave Poulin i tv-studion hos TSN i Kanada.

Zegras lagkamrater i Ducks var inte lika överraskade, de har sett hans bländade teknik under träningar och matcher.

– Han är en speciell spelare, det måste man säga. Hans händer är nog de bästa jag sett, så jag är inte förvånad att han fick det där att se så lätt ut. Han är verkligen en trollkarl, säger Hampus Lindholm till SportExpressen efter nattens 2-0-seger i Buffalo.

Zegras fullträff var nattens snackis i NHL.

Det fanns inte en hockeyexpert som inte kommenterade målet.

– Fantastiskt, underbart, unikt, galet vackert…, ja, vad mer kan vi säga, lät det i tv-studion hos NHL Network, där före detta NHL-spelarna Ken Daneyko och Billy Lindsay tävlade om att hitta superlativen.

”Trodde inte det var sant”

 Shownumret kom efter drygt fem minuter av den andra perioden vid ställningen 0-0.

 Zegras fick frågan efteråt om han testat den fräcka varianten tidigare någon gång.

– Ja, i det amerikanska juniorlandslaget, men aldrig på den här nivån.  Jag trodde inte det var sant när Sonny slog in den, men han har en fantastisk koordination mellan ögon och händer. Dessutom är han en rolig kille, skattade Zegras.

 Han är en av de unga talangerna som fått fart på Anaheim Ducks i höst. Zegras har gjort 22 poäng, 6 mål och 16 assist, på 25 matcher och ligger tvåa i lagets interna poängliga. 

I topp återfinns 25-årige Troy Terry, som gjort 15 mål och 26 poäng på 25 matcher. 

Anaheim slåss i toppen av NHL:s Pacific division. Man är några poäng efter ettan Calgary och slåss med Edmonton om andraplatsen.