Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mäktiga hyllningen från största rivalen

Oskar Lindblom fick ta emot mäktiga hyllningar under nattens match.
Foto: USA TODAY NETWORK / JEAN-YVES AHERN-USA TODAY SPORTS SIPA USA
Foto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Det hör inte till vanligheterna att publiken i Pittsburghs Penguins hemmaarena hyllar motståndarna.

Men det hände i natt, svensk tid, när Philadelphia Flyers kom på besök till PPG Paints Arena.

Oskar Lindblom, 24, blev uppmärksammad på Jumbotronen och fick en stående ovation av både publik och spelare, då det var hans första besök i arenan sedan hans comeback efter kampen mot cancersjukdomen Ewing´s sarcoma.

– Att Pittsburgh, som är vår största rival, hedrar mig och att alla i hallen ställer sig upp och hyllar mig känns såklart speciellt. Det visar återigen att hockeyvärlden står enade oavsett vilket lag man håller på, säger Oskar till SportExpressen.

Oskar Lindblom fick diagnosen den 10 december 2019 och tillbringade resten av säsongen 2019-20 på sjukhuset i Philadelphia och genomgick en lång och tuff cellgiftsbehandling.

Han gjorde comeback i NHL med Flyers under slutspelet i bubblan i Toronto i somras.

Tisdagen var en speciell dag för Penguins och Lindbloms besök, då Mario Lemieux gjorde comeback på just den dagen, den 2 mars 1993, efter sin kamp mot cancersjukdomen Hodgkin´s lymphoma.

Klubben visade en video från den dagen på Jumbotronen i natt för att i nästa ögonblick hälsa Oskar välkommen tillbaka till Pittsburgh efter sin cancerfajt.

Kasperi Kapanen tvåmålsskytt

För första gången i vinter hade man åskådare i arenan i begränsad omfattning. Man hade släppt in 2800 fans och de hyllade svensken samtidigt som spelarna i båda lagen klappade med klubborna mot sargen.

Matchen, då?

Jo, den vann Pittsburgh med 5-2.

– Jag tycker att vi bjuder på för mycket lägen idag och att Pittsburgh tog vara på det. Tycker ändå att vi är på rätt väg i vårt spel, så nu gäller det bara att studsa tillbaka i nästa match, säger Oskar Lindblom.

Hos Penguins var Kasperi Kapanen tvåmålsskytt och han utnämndes till matchens lirare.