Mäktiga bilderna – hela Globen hyllar "Foppa"

Publicerad

Globen var fullsatt inför NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Colorado Avalanche.

Inför matchen gjorde Peter Forsberg entré i arenan – och publiken brast ut i ett enormt jubel.

Alla åskådare enades i en stående ovation för den svenske hockeyikonen.

– Det var otroligt mäktigt, säger Forsberg.

Under fredagen och lördagen gästar NHL Sverige och Stockholm – när två matcher mellan Ottawa Senators och Colorado Avalanche spelas i Globen.

Inför fredagens möte dök Peter Forsberg upp på isen, för att inviga matchen genom att släppa pucken framför de svenska stjärnorna Erik Karlsson och Gabriel Landeskog.

När Forsberg dök upp i arenan jublade ett fullsatt Globen – och publiken enades i en stående ovation för den svenske hockeyikonen.

"Foppa" har en framgångsrik karriär bakom sig i just Colorado, med vilka han vann Stanley Cup 1996 och 2001.

Tv-kamerorna zoomade in en märkbart rörd Forsberg under publikens stora hyllning.

– Det var otroligt mäktigt. Jag blev förvånad. Det var en härlig känsla att höra det jublet

Inte som när du kom hit med Modo direkt?

– Nej, då kunde det låta annorlunda, haha. Så jag visste inte vad jag kunde vänta mig i kväll. Så jag blev väldigt glad. Det blev verkligen något speciellt.

Erik Karlsson: "Mäktigt"

Erik Karlsson berättade efter matchen om sin beundran för Peter Forsberg.

– Han är någon som haft en stor del i NHL:s tillväxt i Sverige. Det är en spelare som många ser upp till här i Sverige. Det är kul att se att han fortfarande är involverad, och jag vet att han gör mycket för svensk ishockey. Det var mäktigt att höra hyllningarna.

Colorados tränare Jared Bednar:

– Det var speciellt för mig att se hur fansen tog emot Foppa och Landeskog. Jag tycker Landeskog förtjänar den kärleken från supportrarna och det var en unik upplevelse.

Joe Sakic hyllade Foppa

Inför NHL-matcherna i Globen passade Joe Sakic, tidigare spelare i Colorado och numera general manager i klubben, att hylla sin förre lagkamrat.

– Jag vet inte ens om jag behöver beskriva honom som spelare. Alla vet hur speciell Peter var som spelare, hur bra han var. Men jag ska säga dig en sak... Det var inte många spelare då som var på hans nivå, sa Sakic till SportExpressen.

Sakic lovordade även Gabriel Landeskog, nuvarande stjärna och lagkapten i Colorado.

– Han har varit helt enastående för oss, sa Sakic.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag