Foto: ADAM HUNGER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ADAM HUNGER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ADAM HUNGER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Lundqvists revansch – storspelade i segern

Publicerad

Laget inledde säsongen med förluster mot Colorado och Toronto i två målrika matcher. Mot Toronto blev Lundqvist utbytt redan under första perioden, efter att ha släppt in fem mål. New York Rangers hämtade upp underläget, men Toronto vann ändå med 8–5.

I tredje matchen för säsongen, den enda som spelades i NHL på söndagen, lyckades Rangers äntligen få till en seger. Brandy Skjei stod för det första målet och svenske forwarden Mika Zibanejad för det andra i tredje perioden. Zibanejad har inlett säsongen fint, med fyra mål på tre matcher.

Men Lundqvist var solklart matchens stjärna och gjorde hela 34 räddningar.

– Det är så stor skillnad att spela en match där alla vet vad som pågår där ute. Det var tufft i lördags, särskilt för mig i första perioden, säger Lundqvist till New York Daily News.

"Det kändes väldigt bra"

Det var 62:a gången i karriären som Lundqvist höll nollan.

– Det kändes väldigt bra att komma tillbaka på det här sättet, säger han.

Rangers hade domsluten med sig. Montreal fick två mål bortdömda i den första perioden, ett för att pucken sparkades in och ett för att Montrealkaptenen Max Pacioretty varit för tuff mot Lundqvist, skriver AP.

Lagen möttes för första gången sedan Rangers slog ut Montreal i den första slutspelsrundan i april.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag