Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lundqvists varma ord till familjen efter avskedet

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Lundqvist med frun ThereseFoto: ANNE-SOFIE NÄSLUND

Henrik Lundqvists tid i New York Rangers är över. 

38-åringen känner att han har många att tacka för sina 15 år i klubben. 

Lagkamrater, ledare, fansen, staden – och familjen. 

”De har alltid stöttat mig, oavsett resultat. Jag älskar er”, skriver Lundqvist på Instagram

Det hade ryktats om det ett tag. Spekulerats bland experter och supportrar om det kanske inte var det klokaste för Rangers att göra – eller om det bara vara respektlöst. 

Under onsdagsmorgonen kommer de trovärdiga uppgifter om att det var på gång. Samma kväll kom beskedet. 

Henrik Lundqvist, 38, köps ut från sitt kontrakt med New York Rangers och deras 15 år långa samarbete nådde ett slut. 

Lundqvist har på intet sätt varit bitter över att hans tid i Rangers slutade som det gjorde, tvärtom så uttrycker han enbart sin tacksamhet. 

I en rad inlägg på Instagram så tackar han fansen, lagkamraterna, ledarna, staden New York och sin familj. I inlägget riktat till frun Therese Andersson och barnen Charlise och Juli skriver Lundqvist: 

”De har sett mig komma hem lycklig och de har sett mig komma hem ledsen. Men de har alltid stöttat mig, oavsett resultat. Jag älskar er”, skriver Lundqvist och tillägger: 

”Nu är det dags att lista ut vad jag ska göra härnäst”. 

https://www.instagram.com/p/CFxhzX-DPne/

Lundqvist är bäst i Rangers någonsin

Lundqvist är Rangers bäste målvakt genom alla tider. Han har spelat flest matcher (887), vunnit flest matcher (459), har bäst räddningsprocent (.918) och flest hålla nollor (64) av alla Rangersmålvakter någonsin. 

Under Lundqvists 15 år i Rangers har de nått slutspel 11 gånger, spelat konferensfinal tre gånger och Stanley Cupfinal en gång, 2014, men föll då mot Los Angeles Kings. 

Lundqvist har belönades med Vezina Trophy, priset till NHL:s bäste målvakt, 2012 och har varit nominerad till priset ytterligare två gånger.