Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lundqvist tvingas att förklara sitt uttalande

Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Henrik Lundqvists uttalande i SportExpressen skapade rubriker i Nordamerika.

Nu förklarar den svenske målvaktsstjärnan sina ord.

– Det skapade onödiga spekulationer, säger han till New York Post. 

I en intervju med SportExpressen sa Henrik Lundqvist för första gången att han inte vet om han kommer att avsluta sin karriär i New York Rangers.

– Jag vet inte om jag blir kvar i Rangers hela karriären. Jag har två år kvar på kontraktet och det har alltid varit mitt mål att vara kvar i Rangers. Men när man kommer upp i åren vet man aldrig. Jag har en egen agenda, men vill klubben något annat så får jag vara lyhörd för det. Det går inte bara att köra sitt eget race. Det är inte alltid drömmen är realistisk, vi får se hur det blir. Nu fokuserar jag allt på VM, sa Henke.  

Henrik Lundqvist: ”Onödiga spekulationer”

Ett uttalande som fick stor spridning i Nordamerika och skapade så pass stor uppståndelse att Henrik Lundqvist går ut med ett förtydligande.

– Jag skulle vilja förtydliga mitt uttalande eftersom jag känner att det skapade onödiga spekulationer. Mina tankegångar har inte ändrats. Rangers och jag är på samma sida, säger Lundqvist till New York Post. 

– Det jag menade är att en spelare aldrig blir större eller viktigare än en klubb. Mitt mål är att vinna Stanley Cup i New York innan jag lägger av, men samtidigt förstår jag att jag som spelare måste respektera läget vi befinner oss i och den process vi går igenom, fortsätter han.

Henrik Lundqvist har två år kvar på det sjuårskontrakt han skrev med Rangers, ett kontrakt som i snitt är värt drygt 80 miljoner kronor per år. Kontraktet innehåller även en ”no movement”-klausul som innebär att Rangers inte kan trejda bort Lundqvist om han inte själv godkänner det.

LÄS MER: Hockey-VM 2019 – spelschema, grupper och tv-tider