Foto: Bill KostrounFoto: Bill Kostroun
 Foto: Bill Kostroun
Foto: Cliff Welch/Icon SmiFoto: Cliff Welch/Icon Smi
 Foto: Cliff Welch/Icon Smi

Lundqvist tangerade Brodeurs rekord i natt

Publicerad

LOS ANGELES. Det var en viktig vinst för New York Rangers.

Och en speciell kväll i Madison Square Garden för Henrik Lundqvist.

Med nattens 2-1-seger över New Jersey tangerade Henke tidigare rivalen Martin Brodeurs rekord på 365 segrar under sina elva första säsonger i NHL.

- Det är imponerande att se Lundqvist nå ett sånt här rekord med tanke på att han spelat hela sin karriär i New York, där trycket på en stjärna som honom är enormt, sa förre NHL-spelaren och numera tv-kommentatorn Mike Johnson i tv-studion hos NHL Network.

Henke utnämndes till banans bäste spelare efter att ha räddat 27 skott. Det dröjde till 17.43 av den sista perioden innan Devils kunde spräcka Lundqvists nolla.

- Vi dominerade matchen i drygt 58 minuter, tycker jag, sa Henke i en tv-intervju med NHL Network efteråt.

Han pratade som vanligt hellre om laget än sin egen insats.

- Vi gjorde en mycket stark match och förtjänade segern. Den senaste veckan har varit god för oss sa Henke.

Han debuterade i NHL 2005 och har med nattens vinst nu alltså nått 365 segrar i Rangerströjan.

Martin Brodeur nådde sina 365 segrar under åren 1991-2003.

Experterna öste beröm över Henrik Lundqvist efter slutsignalen i natt, svensk tid.

- Han är Rangers ansikte utåt och ledare både på isen och i omklädningsrummet, säger Mike Johnson

"Lundqvist är en sån vinnare"

Förre NHL-målvakten Kevin Weekes, som var lagkamrat med Henke i Rangers under två säsonger 2005-07, hyllar också den svenske målvaktsstjärnan:

- Henrik Lundqvist är en sån vinnare. För att kunna tangera ett av Martin Brodeurs rekord måste du tillhöra de absolut bästa under en era och det gör Hank. Det är ett nöje att se honom i aktion. Att kunna vara så bra under så lång tid är en fantastisk prestation.

Rangers hade förlorat säsongens två tidigare möten med New Jersey, så nattens seger var efterlängtad.

Jesper Fast assisterade

Man har nu vunnit tre raka matcher och ser ut att ha fått stabilitet över spelet igen trots att man saknat anfallsstjärnan Rick Nash i ett antal matcher.

I natt fanns inte heller lagkaptenen Ryan McDonagh med, då han drabbades av vad som kan vara en hjärnskakning i lördagens möte med Philadelphia.

Efter en mållös första period tog Rangers ledningen tidigt i den andra perioden genom Kevin Klein, assisterad av Mats Zuccarello och Marc Staal.

Jesper Fast var med och spelade fram J.T. Miller till 2-0-målet.

Devils reducering gjordes av Travis Zajac i numerärt underläge.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag