Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lundqvist opererad – skriver själv om läget

Lundqvists känslosamma tal: ”En chock för mig”
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Henrik Lundqvist har opererats för sitt hjärtfel. 

I ett inlägg på Instagram hälsar han att ingreppet har gått bra. 

”De senaste dagarna har varit galna, men det känns som jag är i bra händer”, skriver målvaktslegendaren. 

Efter ett konstaterat hjärtfel ställde Henrik Lundqvist in den kommande NHL-säsongen med Washington Capitals. Innan årsskiftet kom beskedet att han skulle genomföra ett ingrepp som berörde både hjärtat och hjärtklaffen. 

”Vi har alla våra berg att bestiga. Jag är positiv och inställd på vägen för att ta mig tillbaka”, skrev målvakten då. 

Nu meddelar Lundqvist att ingreppet är gjort – och att allt har gått bra. 

Operationen tog fem timmar

”Operationen gick bra. Den tog omkring fem timmar att få ordning på allt. Jag uppskattar verkligen den fantastiska vårdpersonalen här på Cleveland Clinic. De senaste dagarna har varit ganska galna, men det känns som att jag är i väldigt bra händer. Varje dag är ett steg i rätt riktning”, skriver han på Instagram. 

Henrik Lundqvist lämnade New York Rangers för Washington Capitals inför säsongen, men målvakten har ställt in den kommande säsongen efter det upptäckta hjärtfelet. 

Kan hota karriären

Felet kan hota Lundqvists fortsatta hockeykarriär. 

– Sannolikheten att komma tillbaka till en elitidrottskarriär tror jag är väldigt liten efter efter en sån här stor operation. Det tar ganska lång tid att rehabilitera och återfå sin kraft och knappt i 40-årsåldern tror jag att sannolikheten att komma tillbaka till en elitidrottskarriär är liten, har Stefan James, överläkare och professor i kardiologi vid Uppsala universitet, tidigare sagt till SR.