Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lundqvists mäktiga svit slut efter 14 år

Henrik Lundqvist.Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Igor Shesterkin.Foto: SARAH STIER/AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Experten Rickard Wallin.Foto: VIASAT

Igor Shesterkin startar för New York Rangers mot Carolina Hurricanes.

Det innebär att Henrik Lundqvist petas i en slutspelsmatch för första gången sedan 2006.

– Han var jättebra i första matchen. Sedan spelade han i ett lag som vek ner sig lite i match två så det är lite sur eftersmak för hans del, säger Viaplays expert Rickard Wallin till SportExpressen.

En lång svit tar slut i NHL.

Bland målvakterna hade bara Martin Brodeur och Patrick Roy startat fler slutspelsmatcher i rad än Henrik Lundqvist men nu får svensken stå åt sidan.

Lundqvist fick chansen i de två första matcherna men i den tredje play in-matchen mot Carolina Hurricanes vaktar i stället Igor Shesterkin målet.

– Han var jättebra i första matchen, säger Viaplay-experten Rickard Wallin till SportExpressen.

Rickard Wallin: ”Svår situation att hantera”

Wallin fortsätter:

– Sedan spelade han i ett lag som vek ner sig lite i match två så det är lite sur eftersmak för hans del. Man skulle ju så gärna vilja att han får chansen att göra en sista show och visa att han fortfarande är en riktigt bra målvakt.

Han tycker att det blivit en tuff sits för Lundqvist som förväntas prestera på samma höga nivå som han gjort under de tidigare åren i NHL.

– Det är en svår situation att hantera för alla inblandade, säger Wallin.

Carolina Hurricanes vann de två första play in-matcherna. Det betyder att det är ”vinna eller försvinna” som gäller för New York Rangers i den tredje matchen i matchserien som spelas i bäst av fem.