Foto: Chris Carlson / APFoto: Chris Carlson / AP
 Foto: Chris Carlson / AP
Foto: Chris Carlson / APFoto: Chris Carlson / AP
 Foto: Chris Carlson / AP

Lundqvist: "Håller inte med om det beslutet"

Publicerad

LOS ANGELES. Det var en rafflande tillställning i drygt tre akter, som påminde om Stanley Cupfinalen 2014.

Eller kanske en föraning av vad som komma skall i årets slutspel.

Och på nytt vann LA Kings över New York Rangers i förlängningen.

- De är tunga och jobbiga att möta, säger Henrik Lundqvist till SportExpressen efter nattens 3-4-förlust i Staples Center.

Det var en frustrerad, besviken och förbannad Henke som mötte media efteråt.

Speciellt Kings kvittering till 3-3 efter 15.50 av slutperioden, där hemmalaget parkerade Anze Kopitar och Tyler Toffoli framför kassen för att irritera och skymma Henke.

Rangers begärde videogranskning av målet för interference i målgården, men domarna godkände målet.

- Toffoli backar in i mig, vilket gör att jag inte kan röra mig framåt. Även fast de tittar på video kommer domarna fram till samma domslut som på isen och det är ett beslut som jag inte håller med om, men det är deras tolkning, säger Henke.

Henrik Lundqvist: "Det svider"

Att Rangers fick med sig en poäng i nattens match efter onsdagskvällens seger i Anaheim var ingen tröst för Henrik Lundqvist.

- Nej, inte just nu. Vi har 3-1 i kväll och ger sedan bort pucken alldeles för enkelt på deras andra mål och det tredje har jag redan förklarat vad jag tycker om. Det är svårt att se ljusglimtar just nu även om det är en bra match.

- Men det har varit för många såna här matcher i år, där vi haft ledningen och sedan gjort för enkla misstag och släppt in motståndarna i matchen.

Henke betonade att han spelar för att vinna och därför är besvikelsen så stor när laget tappar ledningen och förlorar i slutet av matcherna.

- Jag vill vinna och det har jag inte fått göra på några matcher. Vi släppte in ett mål med 30 sekunder kvar i Detroit, så det svider. Det studsar emot mig lite nu även om jag känner att spelet stämmer.

Är det här en av de bittraste förlusterna för dig i vinter?

- Nja, vi har haft ett par såna här nu. Tyvärr.

Ser du någon skillnad på den här upplagan av Kings jämfört med det lag ni mötte i finalen 2014?

- De spelar snarlikt. De är tunga och jobbiga att möta, de kommer på mål hela tiden och det är styrningar och vi måste lära oss att ta klubborna. De får göra alldeles för enkla mål i kväll.

Ulf Samuelsson: "Vi har lyft oss"

Andretränaren Ulf Samuelsson var inte lika nedslagen som Henke efteråt.

- Nej, det här var inte någon av våra bittraste förluster den här säsongen, tycker jag. Vi har spelat bra i två raka matcher nu mot bra motstånd som Anaheim och LA Kings och fått med oss poäng i båda. Jag är nöjd med spelet, vi har lyft oss jämfört med hur vi spelat under den senaste tiden. Men två förlorade tekningar i egen zon i slutet av matchen kostade, säger Uffe.

Viktor Stålberg stod för en fin framspelning till Dan Boyles 2-1-mål.

Anze Kopitar avgjorde matchen efter 1.34 av förlängningen med sitt andra mål för kvällen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag