Henrik Lundqvist. Foto: Gene J. PuskarHenrik Lundqvist. Foto: Gene J. Puskar
Henrik Lundqvist. Foto: Gene J. Puskar
Foto: Gene J. PuskarFoto: Gene J. Puskar
 Foto: Gene J. Puskar

Lundqvist får kritik: "Det är bebisfasoner"

Publicerad

En frustrerad Henrik Lundqvist välte i matchen mot Pittsburgh Penguins sitt eget mål.

Nu får han kritik från Pittsburghs målvakt Marc-André Fleury.

– Det är bebisfasoner, säger han till Pens Inside Scoop.

Henrik Lundqvists agerande i matchen mot Pittsburgh Penguins blev torsdagens stora snackis i NHL. När domarna lät spelet fortgå efter att Lundqvist kolliderat med lagkamraten Ryan McDonagh så blev svensken vansinnig och välte sin egen målbur i ren frustration.

Rangers-målvakten Lundqvist tilldelades en utvisning för att han fördröjde spelet - men det brydde han sig föga om. Man ser tydligt att han efter avblåsningen skäller ut domarna efter noter.

Anledningen till att Henrik Lundqvist blev så irriterad ska vara för att han fick ont i nacken efter kollisionen.

– Jag tror att han försökte säga till domaren att han var skadad. Jag vet inte om signalerna inte gick fram eller vad det var, men domarna uppfattade inte att han inte mådde bra, säger tränaren Alain Vigneault till CBS New York.

Kritiken från målvaktskollegan

Till följd av smällen så kunde han inte slutföra matchen och kommer inte till spel mot Washington under natten mot lördagen.

Trots det så har Lundqvist inte undgått kritik för sitt agerande. Redan under matchen blev han retad på sociala medier. Och efter matchen gav Pittsburgh Penguins målvakt Marc-André Fleury sin syn på aktionen.

– Jag skulle aldrig göra så. Det är bebisfasoner, säger han till Pens Inside Scoop.

I fredagnattens match mot Washington vaktar finländske Antti Raanta Rangers-målet i Lundqvists ställe.

 

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag