Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lundqvist: "Det sitter ju i huvudet litegrann"

Foto: Anders Ylander

När Henrik Lundqvist gör sin första träning efter skadan är det med ett specialskydd för nacken.

För SVT berättar han om osäkerheten på skotträningen.

– Det sitter i huvudet litegrann, säger han.

Efter skadan i slutet på januari, där Lundqvist träffades av en puck på halsen, har han tvingats till nästan två månaders speluppehåll.

Men i förra veckan fick stjärnmålvakten klartecken för att börja träna – och nu ska han göra sitt första pass med laget.

Skadan tog så illa att den hade kunnat utvecklas till en hjärnblödning, men Lundqvist hade tur i oturen. För att ta det säkra före det osäkra ska han nu träna med ett specialskydd.

– Vi har byggt en extragrej för nacken som gör att jag inte ska få en till whiplash. Jag har blivit godkänd för full kontakt, så vi får se, skyddet är väl mer en trygghetsgrej just nu, säger han till SVT.

– Jag känner av det när jag lutar huvudet bakåt, inte så mycket åt sidorna. Det är väl bakåtsvingen man inte vill ha nu med en gång, fortsätter han.

"Sitter i huvudet"

Under hela mars har Lundqvist tränat hårt, men inte på is. Nu är han redo att börja träna med laget på is för första gången. Målsättningen är att en comeback till matchspel redan den här veckan. Lundqvist medger dock att han inte är helt bekväm i alla situationer ännu.

– Jag tycker att första träningen - då fanns det lite i bakhuvudet. När de (tränarna) sköt högt, att jag försökte skydda hals och nacke och undvika vissa puckar. Det sitter i huvudet lite. Men jag känner mig mer och mer bekväm för varje träning som går, säger han.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!