Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Logan Mailloux skriver kontrakt med Montreal Canadiens

Logan Mailloux.
Montreal Canadiens.
Foto: USA TODAY NETWORK / ERIC BOLTE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Logan Mailloux, 19, dömdes för kränkande fotografering i Sverige.

Sedan valdes han mot sin vilja i NHL-draften – och nu har han skrivit sitt första kontrakt med Montreal Canadiens.

– Det här är ett beslut vi har tänkt igenom noggrant, säger Montreals general manager Kent Hughes.

Kanadensaren Logan Mailloux spelade i en svensk klubb när han dömdes för att ha visat upp intima bilder på en 18-årig kvinna för lagkamrater i sitt lag hösten 2020. Straffet för kränkande fotografering och förtal blev böter.

Sommaren efter gick flera NHL-klubbar ut och klargjorde att man inte skulle välja Logan Mailloux i draften. Även Mailloux själv vädjade öppet om att inte bli vald, då han önskade mer tid att söka hjälp och mogna.

Ändå valde Montreal Canadiens backen som den 31:a spelaren i första rundan. 

– Jag är chockad och bestört över att Montreal gör detta sedan spelaren själv offentligt bett klubbarna att inte välja honom i draften, då han sagt sig behöva tid för att tänka över vad han gjort och mogna som person, sa hockeyinsidern Sam Consentino i ESPN.

Logan Mailloux skriver NHL-kontrakt

Efter tiden i Sverige gick Mailloux vidare till den kanadensiska juniorligan OHL, där han i september 2021 stängdes av i ett halvår på grund av domen i Sverige.

Med bara några dagar kvar till årets NHL-premiär har nu han skrivit sitt första kontrakt med Montreal Canadiens.

Kontraktet, som är ett så kallat ingångsavtal, sträcker sig över tre år och är värt totalt runt 22 miljoner svenska kronor.

– Det här är ett beslut vi har tänkt igenom noggrant. Genom att ha Logan runt vårt lag och vår verksamhet stora delar av sommaren har vi kunnat få en större uppskattning för Logan som person, säger Montreals general manager Kent Hughes i ett pressmeddelande.

– Han har möjlighet att påverka sin förändring på ett positivt sätt och vi kommer att hjälpa och stötta honom mot det målet. Logan förstår innebörden av hans beteende och så klart fortsätter processen.