Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lindholm hyllar Ducks tränarbyte

Foto: GARY A. VASQUEZ / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Efter lång väntan presenterade Anaheim Ducks äntligen vem som blir lagets nye coach i går.

Och det var ingen högoddsare, Dallas Eakins, 52, från farmarlaget San Diego Gulls tar över.

- Det känns väldigt bra att få in frisk luft i organisationen och omklädningsrummet, säger lagets svenske backstjärna, Hampus Lindholm, 25.

Förre tränaren, Randy Carlyle, sparkades den 10 februari och för att ta reda på vad som var fel inom laget efter några usla veckor i NHL med 19 förluster på 21 matcher tog general managern Bob Murray själv över tränarjobbet.

Det blev inte så mycket bättre.

Anaheim missade slutspelet för första gången på sju år.

Murray intervjuade en handfull kandidater efter säsongen, i de flesta fall personer som varit assisterande coacher i andra NHL-klubbar, men valet föll till slut på Eakins.

Inte Hampus Lindholm emot.

– Jag har hört bra saker om honom från de spelare, som kallats upp från AHL och Gulls. Eakins är en modern coach, vilket är lite av vad vi har saknat de senaste säsongerna.

I San Diego har Dallas Eakins haft till uppgift att under de fyra senaste säsongerna utbilda och utveckla Ducks talanger.

Flera av dem har fått chansen att känna på NHL-spel under den senaste säsongen, bland andra Max Comtois, Sam Steel, Max Jones, Isac Lundeström, Jacob Larsson och Troy Terry.

Detta är NHL.

Generationsväxling i klubben

Anaheim är just nu ryktenas klubb, då man påbörjat en generationsväxling och gjort sig av med några av sina veteraner.

Nu undrar många vad som ska hända med förre stjärnforwarden Corey Perry, 34, som har två år på kontraktet och en jättelön, men som inte hänger med i det snabba tempot längre.

Ryan Kesler, 34, har opererat häften igen och väntas missa hela den kommande säsongen.

Han kan ha gjort sin sista match i Ducks.

Frågetecken finns också kring centerforwarden Adam Henrique, 29, som kan ha ett visst värde på spelarmarknaden om Anaheim vill fortsätta att föryngra truppen.

Hampus Lindholm är numera en av nyckelspelarna i Ducks och han ser fram emot nästa säsong.

– Eakins kommer med en modern syn på hockeyn och det är vad vi behöver efter att ha haft tränaren, som förespråkar den-gamla-skolan, säger Hampus.