Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindblom: ”Väldigt rörd över allt stöd”

Ur Expressen TV i december 2019 efter beskedet att Philadelphias Oskar Lindblom diagnostocerats med cancer.
Lindblom på isen efter behandlingen inleddes.Foto: Philadelphia Flyers
Oskar Lindblom drabbades av cancer för ett halvår sedan.Foto: BILDBYRÅN

För ett halvår sen kom chockbeskedet att Oskar Lindblom drabbats av cancer.

Nu kan han vinna ett ärofyllt pris i NHL.

– Jag är väldigt rörd över allt stöd, säger Oskar Lindblom till Philadelphia Flyers hemsida.

Förra året fick Robin Lehner ta emot ”Bill Masterton Memorial Trophy” efter att ha berättat om sin kamp mot mental ohälsa och missbruk.

Samtliga NHL-organisationer nominerar varje år varsin spelare från sitt lag och i år är det tre svenskar som har chansen att ta hem priset, som delas ut till någon som har utmärkt sig lite extra när det kommer till sportsmannaanda och engagemang till sporten.

Spelarna det handlar om?

Henrik Lundqvist (New York Rangers), Jacob Markström (Vancouver Canucks) och Oskar Lindblom (Philadelphia Flyers).

Den sistnämnde hann spela 30 NHL-matcher i höstas innan chockbeskedet kom i mitten av december. Lindblom hade drabbats av en ovanlig typ av skelettcancer, kallad Ewing´s sarcoma, och påbörjade direkt behandlingen mot sjukdomen. 

Oskar Lindblom nominerad till pris

Nyligen berättade lagkamraten Robert Hägg att medicineringen gått bra och att 23-årige Lindblom är inne i slutfasen av sin behandling. Nu är Lindblom glad och stolt över nomineringen till ”Bill Masterton Memorial Trophy”.

– Det är en ära att bli nominerad till det här speciella priset. Den här säsongen har givetvis varit tuff, men jag har fått så mycket positiv support från min familj, min flickvän, lagkamrater, Flyers-organisationen och fansen. Det har varit en otrolig hjälp för mig och en inspiration. Jag längtar till den dag då jag kan vara på isen igen, säger Lindblom till Flyers hemsida. 

Han fortsätter:

– Jag blev väldigt rörd när jag såg alla, inte bara Flyers-fans, som bar #OskarStrong-tröjor. Jag fortsätter känna ert stöd.

Ett utökat slutspel har tagits fram för att avsluta NHL-säsongen. Så här ska det gå till.