Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindblom hyllas efter nya bilderna med laget

Oskar Lindblom.Foto: BILDBYRÅN

NHL-stjärnan Oskar Lindblom behandlas just nu för en ovanlig form av cancer. 

Nu hyllas Lindblom för sitt senaste framträdande med laget Philadelphia Flyers – där han var med på lagfotot. 

– Han är väldigt mentalt stark, säger lagkamraten och vännen Robert Hägg enligt NBC

Det var i december som Philadelphia Flyers meddelade att spelaren Oskar Lindblom drabbats av Ewings sarkom, en ovanlig form av skelettcancer. Lindblom skulle bli borta från spel under resten av säsongen, i samband med behandlingen. 

Lindblom har berättat om cancerdiagnosen i ett kort uttalande på Instagram. 

”Den senaste veckan har varit väldigt utmanande för mig, men jag är så glad för all kärlek och styrka ni har gett mig under den här resan. Stödet har varit otroligt och vi är otroligt tacksamma för allting – stort tack till er alla, det betyder mycket”, skrev 23-åringen i december. 

Den svenske stjärnan har besökt Philadelphia Flyers flera gånger sedan han inledde behandlingen, och under måndagen hade Lindblom dragit på sig Flyers-tröjan för att posera på en lagbild i hemmaarenan Wells Fargo Center. 

”Många anledningar att le när det skulle tas bilder i dag”, skriver klubben på sitt Twitter-konto. 

Robert Hägg om Lindbloms cancer 

Vännen och lagkamraten Robert Hägg menar att hela laget haft det tufft efter beskedet om Lindbloms cancerdiagnos, men att de försöker visa sitt stöd genom att prestera på isen. Flyers har just nu nio raka segrar i NHL. 

– Han är väldigt mentalt stark. Det är imponerande, säger Hägg enligt NBC. 

– Du får ett helt annat perspektiv på livet. Det var väldigt tufft när vi fick reda på det och veckorna efter det. Men efter det har det känts som att han bara vill att vi ska fortsätta spela och vinna. Det är vad han vill. Och det är det enda vi kan göra för honom. Vi fortsätter att kämpa med honom, men han vill att vi spelar och gör det bra på isen. 

https://twitter.com/NHLFlyers/status/1237043884628336644