Lidström. Foto: Axel Öberg
Lidström. Foto: Axel Öberg

Lidström hyllades – sen stal Steen showen

Publicerad

LOS ANGELES. Nicklas Lidström var tillbaka i Joe Louis Arena i Detroit i natt.

Han och Tomas Holmström hyllades med en stående ovation av de 20 066 fansen i arenan när de dök upp på Jumnotronen under ett spelavbrott i den tredje perioden.

Sedan förstörde en annan svensk kvällen för svenskgänget Red Wings.

Alexander Steen sköt segermålet i förlängningen och gav St. Louis en 4-3-seger och extrapoängen.

Lidas landade i Detroit på onsdagseftermiddagen för ett blixtbesök under några dagar tillsammans med hustrun Annika.

Den förre lagkaptenen fick se sitt gamla lag ta ledningen med 2-0 efter drygt sju minuters spel, men Patrik Berglund reducerade för St. Louis i numerärt underläge innan perioden var över.

Vladimir Tarasenko kvitterade tidigt i den andra perioden och Chris Stewart gav gästerna ledningen efter 8:57.

Steen avgjorde

Men fyra minuter senare hade Pavel Datsjuk kvitterat, framspelad av Valtteri Filppula och Jonathan Ericsson.

Efter en mållös tredje period kom så Steens avgörande i förlängningen, där han tryckte in en retur.

Han utnämndes till banans bäste spelare.

Det här var St. Louis första seger på sex matcher.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag