Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lidström: ”Det blir en utmaning för honom”

Elias PetterssonFoto: RICHARD ULREICH/CSM/REX / RICHARD ULREICH/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Nicklas LidströmFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES

Succé förra säsongen – men nu väntar en ny utmaning i NHL för Elias Pettersson. 

Det menar den svenske hockeyikonen Nicklas Lidström. 

– Det blir att klara av pressen, säger Lidström.   

66 poäng på 71 matcher. Elias Pettersson gjorde minst sagt ett starkt avtryck i NHL under sin första säsong. 

Den 20-årige svensken växte snabbt fram till en nyckelspelare i Vancouver Canucks och belönades efter säsongen med Calder Trophy, priset som delas ut till ligans bäste nykomling. 

Den svenske hockeyikonen Nicklas Lidström, som haft stora framgångar med både NHL-laget Detroit Red Wings och Tre Kronor, tror att Pettersson kan fortsätta ösa in poäng under den kommande säsongen – men menar samtidigt att en ny prövning väntar. 

Nicklas Lidström om Elias Pettersson

– Jag tror absolut att Elias kan få en ny stark säsong, och kanske ännu starkare. Men en utmaning för honom är att alla vet vem han är och hur skicklig han är. Nästa steg blir att klara av den pressen också, han blev en ledande spelare direkt i Vancouver. Den rollen kommer han ha ännu mer i år, spela mycket och i viktiga situationer. Nästa steg i karriären är att klara av att folk förväntar sig att han ska vara så bra. Det är en utmaning för honom helt klart. 

Hur hanterar man den utmaningen?

– Det blir att klara av pressen. Fysiskt kommer det kännas av, men det gäller mer att mentalt kunna ställa om och vara redo när det blir tungt eller stöter på tuffa motstånd. Han kommer få spela mycket och framför allt spela avgörande moment.

Vad ser du annars fram emot under säsongen?

– Det är många svenskar, och många yngre svenskar, som slagit sig in i ligan och är med. Det ska bli spännande att följa dem. Och Toronto ska bli spännande att följa, de har lyckats sajna några av de yngre killarna till stora kontrakt. De har ett ungt lag som bara bli bättre och bättre.