Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lias Andersson tar plats i ”taxigänget”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN HAYWARD / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Tobias Björnfot tog en tröja.

Lias Andersson får börja i ”taxigänget”.

Los Angeles Kings spikade sin 22-mannatrupp på onsdagskvällen, svensk tid, inför seriepremiären mot Minnesota i morgon, torsdag.

Björnfot som bara hann vara med under några enstaka dagar på träningslägret efter att ha tvingats sitta i karantän sedan ankomsten från junior-VM i Edmonton, får sällskap av två andra svenskar i truppen, forwardarna Adrian Kempe och Carl Grundström.

Tobias inledde förra säsongen i LA Kings, men spelade sedan resten av året i farmarlaget Ontario Reign i AHL, där han var lagets bäste back.

Efter höstens sejour i SHL med Djurgården och insatsen under JVM under jul- och nyårshelgerna anser coachen Todd McLellan att den 19-årige svenske backtalangen förtjänar en plats i NHL. 

Lias tar plats i ”taxigänget”

Lias Andersson kom till Kings i inför den här säsongen via en trejd med New York Rangers.

Han kommer att inleda säsongen i den så kallade ”taxi-squad”, som alla lag måste ha för att snabbt ha spelare redo att hoppa in om någon drabbas av covid-19 och måste sättas i karantän.

Lias får sällskap av Jaret Anderson-Dolan, Austin Strand och Matt Villalta i taxigruppen.