Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lehners jättemiss: Nickade in självmål

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: PERRY NELSON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Vegas Golden Knights hade i natt chansen att slå ut Chicago Blackhawks efter tre raka vinster i förra veckan.

Men stjärnfyllda Blackhawks vägrade att ge upp åttondelsfinalen och klamrade sig kvar i slutspelet med en 3-1-seger.

Bäst på banan var rutinerade Corey Crawford, som räddade 48 skott och vann duellen över fjolårets målvaktskollega, Robin Lehner.

Det här var Lehners första förlust i Vegaströjan efter sju raka vinster sedan han kom till Las Vegas på trading deadline den 24 februari.

Han vaktade kassen i de första två mötena med Chicago i åttondelsfinalen i Edmonton medan Marc-André Fleury fick chansen i lördags när Golden Knights vann med 2-1.

Lehner hade oturen att nicka in en puck i den egna kassen och det hände vid 2-0-målet efter 13.40 minuter av den första perioden.

Matthew Highmore skickade iväg ett högt chansskott längs den förlängda mållinjen utifrån det vänstra sarghörnet.

Lehner skulle mota iväg pucken med sidan av målvaktsmasken ned mot kortsargen snett bakom kassen, men den hamnade istället i den egna målburen.

Diskuterades flitigt

Ett udda mål, som blev flitigt diskuterat under och efter matchen.

– Kanske inte så bra att försöka nicka bort pucken i det läget, kommenterade förre NHL-stjärnan Patrick Sharp i tv-studion hos NBC Sports.

Målskytten Highmore tackade för den lyckliga ”studsen”.

– Jag såg direkt vad som hände, men det var inte min avsikt att göra mål på det där sättet. Jag ville bara skicka in pucken på kassen och ibland har man tur.

Robin Lehner tyckte att Vegas gjorde sin bästa insats av de fyra i matchserien.

– Vi fick bara inte utdelning idag för vårt slit. De (Chicago) är opportunistiska, väntar in kontringslägen och motståndarnas misstag. De har många bra spelare, som utnyttjar chanserna de får, sa Lehner till nhl.com.

Blackhawks 1-0-mål gjordes av Drake Caggiula medan sista fullträffen kom i tom kasse från Alex DeBrincat.

Golden Knights ende målskytt var backen Shea Theodore.

Vegas leder åttondelsfinalen med 3-1 i matcher.