Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lehner: ”Ingen vet vad jag får utstå”

Foto: STEPHEN R. SYLVANIE / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: ETHAN MILLER / AFP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Robin Lehner har i flera omgångar öppnat upp om hur det är att leva som bipolär i NHL.

Men responsen, trots hans vilja att hjälpa andra, har inte bara varit positiv.

Nu säger han ifrån på Twitter och riktar även viss kritik mot media. 

Robin Lehner har tidigare öppnat upp i sociala medier om hur han själv kämpat med sin mentala hälsa. Dels har han belyst problemen runtom i NHL via sitt Twitterkonto men även hur hans egen resa sett ut fram tills han fick veta att han är bipolär.

Tidigare i höstas riktade han till en början stor kritik på Twitter mot huruvida NHL värnar om spelarnas hälsa. Då handlade det bland annat om hur vissa klubbar jobbade med medicinering och hanteringen av medicinska preparat.

Det slutade med att Lehner uttalade sig under en presskonferens och meddelade att han fortsättningsvis skulle driva frågan ”bakom lyckta dörrar”.

– Jag har aldrig sökt offentligheten i den här frågan utan agerat efter vad jag själv gått igenom och vad jag inser är ett problem, sade han då.

Nu har han höjt rösten i sociala medier på nytt.

Han beskriver att anledningen att öppna upp sig angående sin bipolära diagnos är ett sätt att hjälpa andra i samma situation. Men att han, trots sin välvilja, inte bara får positiv respons och riktar även kritik mot hur media bemött ämnet.

Hyllar tidigare general managern

Att vara öppen om att vara bipolär var ett val för att hjälpa andra. För att hjälpa personer som kämpar med mental ohälsa och att det ska bli accepterat. Folk kallar mig känslig och säger att jag söker uppmärksamhet. Jag ville belysa ämnet mental ohälsa. Ingen har en aning om det jag får utstå i sociala medier från fans runt ligan genom min karriär. Media har stigmatiserat allt runt mitt mående. Inte bara folk i källare. Ingen vet vad jag får utstå i mina meddelanden och vad jag taggas i”, skriver Lehner bland annat i en längre tråd på Twitter.

Han ifrågasätter också huruvida NHL och spelarfacket NHLPA har hjälpt till att fördöma det han utsätts för. Men han backar inte heller från att fortsätta använda sociala medier även fortsättningsvis.

Sedan tidigare har Lehner, i dag i Vegas Golden Knights, också lyft fram vikten av hjälpen han fick med sin hälsa under tiden i New York Islanders.

Klubben från Long Island som 30-åringen representerade under säsongen 2018/2019.

I natt återvänder han också dit för att möta sin gamla klubb, som fortsatt har Lou Lamoriello som general manager. Lamoriello som Lehner tidigare hyllat som en person som hjälte honom mycket under deras tid ihop.

General managern är också känd för att ha en hel del regler för sina spelare. Ett exempel är att de helst inte ska skaffa några större skägg. 

På Twitter visar Lehner även upp att han inför mötet med sin gamla manager rakat av sig skägget med hälsningen: ”Lous hus, hans regler”.

https://twitter.com/RobinLehner/status/1472262566009356299?s=20https://twitter.com/RobinLehner/status/1472311043602923521?s=20
Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.