Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lehner bekräftar: Ska operera axeln

Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Robin Lehner, 29, skrev härom veckan på ett drömkontrakt med Vegas Golden Knights.

De kommande fem åren kommer han att tjäna 220 miljoner kronor.

I natt, svensk tid, meddelade general managern Kelly McCrimmon att Lehner ska genomgå en axeloperation.

– Det handlar bara om en lätt operation på ena axeln, som jag kan göra här i Las Vegas. Jag borde inte missa någon del av campen, säger Lehner till SportExpressen.

McCrimmon uppgav i ett uttalande till The Sports Network (TSN) i natt att han betraktar ingreppet, som en ”clean-up surgery”, vilket betyder att det inte handlar om någon stor operation.

Och att klubbledningen räknar med att Lehner är redo att köra för fullt när träningslägret inför säsongen 2020-21 kör igång, vilket förmodligen blir i början av december.

Robin Lehner kom till Golden Knights från Chicago Blackhawks på trading deadline den 24 februari och gjorde succé direkt.

Han vann samtliga tre matcher han hann spela innan spelstoppet kom i NHL den 12 mars på grund av coronaviruset.

Fleury stannar i Vegas

Under slutspelet i ”Bubblan” i Edmonton var Lehner 9-7 med en räddningsprocent på 91,7 och ett snitt på 1.99 mål per match.

Han belönades med ett 5-årskontrakt härom veckan och blir nu Vegas förstemålvakt.

Det har satt igång rykten om att man är på väg att trejda Marc-Andre Fleury, något som McCrimmon förnekade i natt.

– Vi kommer att behålla också Marc-Andre Fleury, så han och Lehner blir vårt målvaktspar när träningslägret och seriespelet kör igång så småningom, säger McCrimmon.