Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Legendaren kollapsade framför sina egna barn

Gretzky: ”NHL borde vara med i OS 2022”
Wayne Gretzky.Foto: ANNE-MARIE SORVIN / BILDBYRÅN
Wayne Gretzky, Janet Jones-Gretzky, Paulina Gretzky och Ty Gretzky.Foto: CPA, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Wayne Gretzky skulle bara hälsa på en kompis. 

Då kollapsade hockeylegendaren, inför fru och barn och fick föras akut till sjukhus. 

– De säger att det mest troligt bara var ett fall av uttorkning, men jag fick sy 29 stygn, säger Gretzky till The Athletic. 

Hockeylegendaren Wayne Gretzky var i förra veckan med om en omskakande upplevelse. Under en vanlig förmiddag i sitt hem så svimmade han plötsligt av och fick föras till sjukhus. 

– Jag satt bara och drack kaffe med min fru Janet och mina barn. Jag såg en vän gå förbi och ville säga hej. Jag ställde mig upp och när jag gjorde det så fick jag en blackout och föll rakt ner, säger Gretzky till The Athletic.

Familjen blev omskakad och ringde ambulans omgående. Gretzky fördes akut till sjukhus. 

– De kollade allt. De gjorde en hjärnröntgen och kollade hjärtat. Det visade sig att det mest troligt bara var ett fall av uttorkning. De sa att allt var bra, säger Gretzky. 

Gretzky kollapsade inför sina barn: ”Trodde jag hade blivit drogad”

Men 58-åringen klarade sig inte helt helskinnad från situationen. 

– Jag fick sy 20 stygn i hakan och ytterligare nio vid mitt öga. Jag landade med ansiktet först i marken. Det kändes som att någon hade lagt något i mitt kaffe, jag minns att jag trodde att jag hade blivit drogad. Men det visade sig att det bara var ett resultat av att jag var lite yr och lite uttorkad, vilket ledde till att jag kollapsade. Jag är lite blåslagen och svag nu, men de säger att jag borde vara 100 procent frisk om några veckor. 

I torsdags var det exakt 40 år sedan Wayne Gretzky, 58, gjorde sin första NHL-match någonsin för sitt Edmonton Oilers mot Chicago Blackhawks i Chicago. 

Något som blev starten på en helt sagolik karriär som slutade med osannolika 2857 poäng på 1487 matcher. Han anses vara tidernas främsta hockeyspelare och hans nummer, 99, är pensionerat i hela NHL. 

I dag arbetar Gretzky som vice ordförande i Edmonton Oilers. 

 

LÄS MER: Det hände på 1970-talet – alla delar från SportExpressens nostalgiserie