Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landeskogs poängshow: ”En makalöst bra match”

Foto: USA TODAY NETWORK / ISAIAH J. DOWNING-USA TODAY SPOR SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / ISAIAH J. DOWNING-USA TODAY SPOR SIPA USA

LOS ANGELES. Gabriel Landeskog, 28, och hans Colorado Avalanche är heta just nu.

Efter 5-1-segern över Minnesota i torsdags gick man på ny knock mot samma motstånd på lördagskvällen, svensk tid.

Nu blev det 6-0.

Och Landeskog fortsätter att göra poäng, den här gången bjöd han på 1 mål och 2 assist.

Det betyder att Colorados svenske lagkapten producerat 8 poäng, 2 mål och 6 assist, på de fyra senaste matcherna.

 Hans fullträff den här gången kom efter drygt elva minuter av den första perioden och betydde 2-0 sedan Cale Makar inlett målskyttet tidigt i perioden, framspelad av just Landeskog.

Gabriels fullträff var hans nionde i vinter och kom efter en kontring, där kedjekamraten och centerforwarden Nathan MacKinnon tog in pucken i anfallszonen och lade ut den i rätt ögonblick när Landeskog stormade fram till vänster om honom.

Skottet tog på Wildmålvakten Kaapo Kahkonens högra axel och det såg ut som Gabriel stötte in pucken med högerhanden när han passerade kassen vid den vänstra stolpen.

Men reprisen visade att den rullade in bakom ryggen på Kahkonen. Så målet godkändes.

Gabriel Landeskog målskytt mot Minnesota

Landeskog fick också assist på Mikko Rantanens 3-0-mål, som kom till sedan finländaren fick tag på pucken djupt nere i egen zon efter det att Jonas Brodin rundat Coloradokassen, men inte lyckats överlista Philipp Grubauer.

Landeskog petade fram pucken till Rantanen, som satte full fart och efter en rush över hela banan skickade upp pucken i krysset från den högra tekningscirkeln.

– Vi gjorde en makalöst bra match rakt igen hela laget, kommenterade Grubauer i en tv-intervju direkt efter slutsignalen.

Han räddade 31 skott och noterade sin femte ”nolla” i NHL den här säsongen.

– Att vi vann två raka över dem kan ge oss ett psykologiskt övertag om vi möts i slutspelet, vilket är ganska troligt, sa Grubauer efteråt.